Wood Mood 3 Eksen Cnc Projesi.

@lydra tasarım çok güzel ama y eksenine iki tane vidalı mil tavsiye ederim bu kadar masraf yapacaksan bu dediğimi kesinlikle düşün.
selamlar atakan, evet herkesden aynı şeyi duyuyorum... tasarımı değiştirmeden, ekteki gibi birşeyler yapsam? bunun faydası olur mu?
 
biraz faydası olur ancak,
vidalı milleri ne kadar y ekseni arabasının yakınına yaklaştırırsan o kadar iyi
 
Resimler bende gozukmuyor ama bir onceki resimden guzel olacaga benziyor. Ben t kanal kullaniyorum 1mm yuzeyde sorunum var. Cozum icin uzerine mdf koymayi dusunuyorum
 
şöyle bir kabin yaptım.. ses için çok faydalı gibi görünmesede, toz vs bütün herşeye çözüm olacak gibi duruyor. ses içinde başka bir formül daha düşüneceğim.. ebatlar : 100 x 140 x 90 yükseklik.. üst tarafta hem elektronik, hemde dust collector'e ayıracağım. daha orlara gelmedim ama hemen hemen bu şekilde, olacak gibi duruyor.



 
Hocam konu ile oek alakasi yok ama bu tasarimlari nasil yapmaktasiniz
 
ben endüstri ürünleri tasarımcısıyım, mesela sorun ne diye kendime soruyorum.. sıralama olarak ilk önce, toz ve ses diorum toz için, dust collector araştırması yapıyorum, ses içinde kabin araştırması... sonra akabinde elde biraz karalama yapıyorum. acaba neyi nereye koyabilirim, hangi malzemeleri seçebilirim, hangi ebatlar benim için uygundur yerim nasıl? uygun yer bulabilirmiyim vs derken, böyle bir tasarım çıkıyor ortaya.. sonuç olarakta bunu bilgisayarda montajlar gibi çizip devam ediyorum. sonra keyshot programında renderini alıp görselliğine bakıyorum.

malzeme olarak, 30x30 meşe veya gürgen çıta, kaplama olarakta 18mm mdf + halıfleks + mantolama malzemesi düşünüyorum. piramit sünger çok güzel bir çözüm ama, acaip toz tutabilir.. temizlemek ölüm olur. bunun önüne geçemem, en azından halıfleks beni rahatlatabilir diye düşünüyorum. fakat hepsinden önce, kesinlikle test yapmam gerekiyor. Mantolama süngeri + halıflex mi önerir siniz? yoksa direk piramit sünger mi?
 
Ben mantolama xps yaptım ama ses için çok verimli olmadığını biliyordum test etme imkanım olmadı ön açık olduğu için ama yinede çok verim alabileceğimi sanmıyorum ses ilerkenlik katsayıları yalıtım süngerlerinden bir hayli farklı en kısa zamanda @fatihsvn nin de tavsiyesi üzere bondeks sünger ile kaplamayı düşünüyorum. Toz için üzerine streç film naylon branda kaplanabilir
 
Resimdeki cnc cok iyiymiş. Sağlam gözüküyor
 
Strech film ile naylon aynı şey değil.Strech film kullanmayın bence.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…