X1 çarpanlı kompanzasyon panosu yapılabilir mi?

ahmet5454

Üye
Katılım
15 Mar 2009
Mesajlar
62
Puanları
1
Yaş
44
Selam arkadaşlar diyelim akım trafosu oranı 100/5 çarpan sayaç endeksi 20 ile çarpılıyor.Sayaç endeks değerinin 1 ile çarpılması durumu olabilir mi?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sayac değerinin 1 carpımlı olmasını istıyorsan, direk 100 amperlık sayac kullanman gerekır ama, buna gerekcenız nedır. Konu baslıgı ıle ısteğiniz bırbırine uyumlu değil gibi.
 
Selamlar hocam merak ettiğim bir konu aslında bir işletmede gördüm kompanzasyon panosu çarpan değeri X1 yazıyordu.Normalde bildiğim kadarıyla kompanzasyon panolarında akım trafosu oluyor.Akım trafolarınında belli bir çevrim oranı oluyor.Çarpan değeri X1 ise akım trafosu nasıl kullanılıyor yada akım trafosu kullanılmadan mı?Pano yapılıyor bunu anlayamadım
 
Sizin gördüğünüz , sayac üzerınde olmalı, tedas genelde sayacların kapağı uzerıne akım trafosu varsa , carpan değeri byazar, eger dırekt baglı sayac ıse tabiki carpan"11 olacak. Sayac ve kompanzasyon aynı panoda ıse sıze öyle gelmiş olabilir.
 
x/1 akım trafosu bağlı ise bazı rölelerde x/1 akım trafosu ayarı vardır. sanırım yurtdışından gelen bir pano olmalı ben çok rastladım bu şekilde durumlara.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…