xbee bağlantı sorunu

navar

Üye
Katılım
31 Tem 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba

xbee series-2 modülü, usb explorerilehttp://resim.donanimhaber.com/m_63950506/tm.htm# pc ye bağlayıp x-ctu programını kullanmak istiyorum. usb explorer da "power led" yanıyor fakat x-ctu programının pc settings kısmında herhangi bir bağlantı noktası gözükmüyor. ayrıca usb explorer ı pc ye bağlayınca, yeni donanım bulundu gibi bir şey çıkması gerekiyor mu? şimdiden teşekkürler.
 
USB explorer nedir bilmiyorum, Xbee yi comport (TTL/ UART3.3v) veya USB Comm dönüştürücü ile bağlamanız lazım. Bu durumda arabirim olarak bir port oluşturmuş ve PC(X-CTU) ile zigbee modül arasında iletişim yapmaya hazırsınızdır. Sonrası configurasyon ile alakalı ve bu konuda nette özellikle diginin kendi tutaoriallarinda detay bilgi mevcut. Bu arada eliniz de min 2, tercihen 3 adet aynı versiyon modül olmasını şiddetle tavsiye ederim.
Konfigurasyon için örnek;
Zigbee / XBee Adapter Configuration Tutorial - YouTube

bilgim çerçevesinde yardımcı olmaya çalışırım.
 
yardımcı olduğunuz için teşekkürler. usb explorer https://www.sparkfun.com/products/8687 linkteki ürün. benim elimde 3 adet series-2 pro xbee modül mevcut. sanırım port oluşturma işini becerememişim. verdiğiniz videoyu izledim, aynı şekilde usb bağlantısını sağlayınca "found new hardware" bende çıkmamakta. acaba yapmam gereken farklı birşey mi var?
 
Aşağıda ki resimde olduğu gibi device manager altında ports adında bir alt menü olması lazım. Bu menü çıkmıyor ise;
xplorer veya pc de sorun var. Driver istemiş ve siz kurmamış olabilirsiniz.
 
merhaba. Ben de bitirme projemde bu tür bilgilere ihtiyaç duyacağım. Sonuçta işi başarabildiniz mi peki ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…