YÖK haksızlığı ortadan kaldırdı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konuya bende birşeyler yazmak istedim.Umarım bu uygulamanın ''getirdik''leri ''götürdükleri''nden fazladır.
Bir reklam vardı.
Fındık: Cildi güzelleştirirmiş,enerji bakanını dedigi gibi insanı ısıtır vs. reklamın sonundada derdiki 'tabi yersen'' insan fındıgı yemezse fındık hiç birşey yapmaz.
Söylemek istedigim fındıgı (gündemdeki konu) yemenizle veya yememenizle alakalı
Bu fındıgı çignemeden yutanlar oldugu gibi agzına almayanlarda olucaktır.Çignemeden yutanlar cogunlukta gördügüm kadarıyla size afiyet olsun üstünede bir bardak soguk su iyi gider.)))
saygılarımla.
 
insan lar lise ye başlarken yaşları hayatlarına yön vermeyi kavraya bilecek durumda değillerdir ve bu çocukların kararlarını genelde aileler verirler. ve meslek lisesi olur imamhatip olur veya düz lise olur çocuk okula başlar ve zamanla bu çocukların hedefleri değişe bilir torna okur lisede ama o belki eczacı olmak istiyordur belkide imam hatip okuyordur ama gönlündeki meslek makina mühendisi olmaktır
şimdi size soru torna bilen bir eczacının nekadar zararı olur kuran okuyan bir makina mühendisininde nekadar zararı olur bence ikisininde birbirinden farkı yoktur ikiside zararsızdır çünkü zararlı olan okullar değil insanlardır
(kuran örnektir üzerine yoğunlaşmayın bunun dışındada aslında hepimizim bilmesi gereken bir çok şeyin eğitimi alınıyor)
 
cevap ver imam hatip ne demek?

arkadaşım önce emir kipinden bi ayrıl sonra cevabını alırsın rahat ol

sana gelince sonunda lise var ister ruhban okulu olsun ister haham eğer sen adamlara lise statüsü veriyosan sınava girme hakkını elinden almıyacaksın

benim anlamadığım seni niye bu kadar rahatsız ediyor sanki bu adamlar torpille giricek üniversiteye. hepsi aynı şartlarda aynı sınava giriyor hangi liseden mezun olduğu seni neden rahatsız ediyor.
 
Özgürlük ne anliyoruz acaba ... Avrupayi örnek alalim diyoruz ama avrupayi ne kadar biliyoruz bilmiyorum ...
 
Sorumun yanıtını almış değilim. Mesele bu kadar basit değil, anlamanı bekleyemem.
 
Isimlerde takili kalmayin, gidin tüzügünü okuyun. Ama ne tüzügünü okumasi, daha o okullarda nasil bir müfredatin bile oldugunun farkinda degilsiniz. Ama konusmaya gelince, yüzbinlerce insan hakkinda tek kalemde karar verebiliyorsunuz. Ama kendinize yediremediginiz, manevi yönden gelisimlerini durdurmak istemeyen insanlarin akademik olarak sizin standartlarinizda, sizinle ayni kulvarda bulunmalarini hazmedemiyorsunuz.

Ben sizin yazdiklarinizdan sadece bunu anliyorum. Yapmis oldugunuz kuruntulardanda sunu anliyorum. Siz eger o insanlar hakkinda söz söyleme hakkina sahip olsaydiniz, o insanlari bu ülkeden bile göndermek isterdiniz. Dolayisi ile asil o konumda siz varsiniz. Ama özgürlük derken, avrupayi örnek almak derken, ici bos kelimeler kullandiginizi düsünüyorum. Bunu böyle gösteriyorsunuz...
 
Son düzenleme:
Konuya sadece imam-hatip mezunları açısından bakan şovenist ve jakoben kşilerin hepisini kınıyorum.

Sizin imam-hatipli dediğiniz ve ötekileştirdiğiniz insanlar zamanında aldıkları eğitimler ile össde birinciler çıkartıyordu.(örnek=kadıköy A.İ.L.)

Saçmalamayı bırakın ve şu soruya cevap verin;

Düz lise öğrencisinin aldığı tüm dersleri alan ve üzerine meslek dersleri alan arkadaşlar sırf dini eğitim de aldıkları için seçme haklarından mahrum edilmeli mi?
Ben teknik lise mezunuyum imam hatipleri kapatmak yüzünden girişilmiş bir oyun yüzünden tüm meslek liselilerin hayatını mahveden tüm insanları ve destekleyenleri lanetliyorum.
İslam dinin öğrendi diye bi adamı düşman, memeleketi ele geçirmeye çalışan,yobaz,dogmatik düşünen...vs. ilan etmek ancak ortaçağ çağdaşlarına has bir dünya görüşü olabilir.İnanmak ve inancını öğrenmek te suç değildir.
Böyle saçma şeylerle düşünceler yüzünden gerek sağ gerekse sol partiler bu olayı suisstimal ettiler ve bizde kısır çekişmelerin ortasında geleceğimizden olduk.

Bu kadar ideolojik düşünmeyin artık düşün bu ülkenin yakasından...
 
Özgürlük kavramini tanimlarken, sadece kendi özgürlüklerini düsünen insanlarin düsünceleri ile zamaninda zencileri sadece ten renklerinden dolayi ikinci sinif insan ve köle olarak gören ve kullanan insanlarin düsünceleri arasinda hic bir fark göremiyorum.
 
Avrupalı olmaktan bahsediyorsunuz, hayatınızda kaç defa bir piyano konserine gittiniz? Siz hiç bir bale gösterisi izlediniz mi? Bir enstrüman çalmasını biliyor musunuz örneğin.

Olaylara hep dini/manevi yönlerden bakmayı ne zaman bırakacaksınız? İran dan gelen bir arkadaşım vardı, siz bize neden benzemek istiyorsunuz dedi, biz uzaklaşmaya çalışırken.
Toplumun bir kesimi ister istemez korkuyor, kaygı duyuyor. Persepolis öyküleri işitmek, bu filmi yaşamak istemiyoruz elbette.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…