YÖK haksızlığı ortadan kaldırdı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mesutelb

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
1,201
Puanları
156
Üniversiteye girişte gelecek yıldan itibaren tüm adaylar için aynı katsayı uygulanacak. Kendi alanını tercih edecek Meslek Lisesi mezunlarına ise bir müjde var.
Ayrıca adaylardan öğretmen lisesi veya meslek lisesi mezunu olanlara kendi alanlarındaki programları tercih etmeleri halinde ek puan verilecek. Bu adayların ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları 0.06 katsayısı ile çarpılacak ve bulunan değer 0.15 katsayısıyla çarpılmış puanlarına eklenecek. Söz konusu mezunlara ek puan verileceğine ilişkin hüküm yasal düzenlemede yer alıyor. Ek katsayı bugün 0.24 olarak uygulanıyor ve bu yükseköğretim programlarının sayısı sınırlı bulunuyor.

Meslek Lisesi Memleket Meselesi....
 
Meselenin bu yüzüne diyecek yok ama diğer konu ise bu konu ile birlikte arada kaynadı gitti. Diğer konunun hassasiyetini ve gelecekteki toplumsal yansımalarını eni konu düşünmek gerekiyordu...
 
Son düzenleme:
Bu konu tamamen "siyasi ve dini" bir konudur.Bu forumda da siyaset ve din konularının konuşulacağı başlık olmadığı için bu konuda fikrimi yazamıyorum maalesef.
 
Memleketimiz için hayırlı olsun.Meslek liseleri yine tercih edilecek.meslek liseleri eski önemine kavuşacak.kaliteli işgücü için bu gerekliydi.Tüm meslek liseleri için hayırlı olsun.katsayı uygulaması zaten haksız bir yaklaşımdı.Yöke tebrikler....
 
Memleketimiz için hayırlı olsun.Meslek liseleri yine tercih edilecek.meslek liseleri eski önemine kavuşacak.kaliteli işgücü için bu gerekliydi.Tüm meslek liseleri için hayırlı olsun.katsayı uygulaması zaten haksız bir yaklaşımdı.Yöke tebrikler....

Meslek liseleri için problem yok, diğer konu şark kurnazlığı. Dikkatini çekerim bu 2 konu farklı mevzulardır. Kusura bakmayın arkadaşlar bazı konuları içime sindiremiyorum. Affınıza sığınıyorum...
 
Benim de çok uzun zaman önce olması gerektiğine inandığım bir konuydu. Benden daha bilgili ve istekli arkadaşlarım sırf teknik lise mezunu diye hakettikleri karşılığı alamıyorlar. Bu açıdan çok yerinde bir karar alındığını düşünüyorum.

Ancak bir başka açıdan da, Sn. elek'in de söylediği gibi başka unsurlar barındırıyor olması beni üzüyor. Bu düşünceme katılanlar olabilir de olmayabilir de.. Şunu da söylememde fayda var: Ben de İmam Hatip mezunu bir insanın oğluyum.


Neyse, Sn. elek'in de söylediği gibi bu platform bu konuyu konuşmaya veya tartışmaya müsait olmadığı için ben de içime atıyorum.

Saygılarımla
 
Yıllarca birçok insanın hakkı yendi,mağdur oldu.Başka yerlerde başka şeyler aramanın anlamı yok.İmam hatip lisesi mezunlarınında istediği okulda okuma hakkı olmalıdır.Gerçek demokrasi budur.Herhangi bir meslek lisesi mezunu neden doktor avukat vs olamasın.
Bu platform mesleki bir platform oduğu için sadece yökü ve siyasi iradeyi tebrik ediyor; meslek lisesi mezunlarının tamamına başarılar diliyorum.
 
Her iki kurumun önündeki engelin kalması açısından hayırlı olmasını temenni ettiğimiğz bir karar.

Eğitimin yolunu açmaya başladılar sonunda.

Bide şu saçma ilköğretim müfredatını düzenleyebilseler keşke.
 
tamam haklısınız herkez istedi yerde okusun ama düzen bozuk adı üstünde imam hatip lisesi, ticaret meslek lisesi, endüstri meslek lisesi, anadolu öğretmen lisesi bunlar bazı mesleklere yönelik öğrenci yetiştiren liseler yani meslek liseleri ya bunları kaldırın herkes düz lise okusun yada saçmalıklara son verin bu liseler ara eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik meslek liseleri tamam anladım puanını alan kendi alanında okusun lisede elektrik okuyan birisi mühendisliğe yetcek bi puan alıyosa zaten hak etmiştir önünü kesmeye gerek yok, ama kızımız olumuz imam-hatip lisesine gider sora ben tıp okuycam hayda.... oldumu şimdi madem tıp istiyodun meslek lisesine neden gittin...benim anlamadım düzende bozukluk var..
 
meslek lisesi bahane imam hatipler şahane, acaba imam hatiplerin durumu olmasaydı, meslek liseleri için böyle bir karar çıkarmıdı yökten?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,840
Mesajlar
920,908
Kullanıcılar
450,935
Son üye
oqzknt

Yeni konular

Geri
Üst