Yüklenen Fotoğrataki Otomasyonun Açıklaması ?

bu yüklediğim projeyi yorumlayacak arkadaş var mı?

ZK- Pat panosundaki IP Control'den cıkan kablolar katlardaki panolardaki Line coupler ile birlesiyor sanırım.. Ama bu projede kablolamayı anlamadım.. Sensor ve anahtarlara bus hattı, dali balastlara dali hattı gidiyor.. Ama 2 hattın ismide aynı.. o zaman niye farklı hat gibi çizilmiş dali ve bus hattı diye.. ve en soldaki kırmızı hattında ismi aynı.. ( 2*2*1+1 yazan kablo'dan ) Bu yüklediğim fotoyu yorumlar mısınız ?

Ekli dosyalar

• otomasyon.png
    otomasyon.png
    75.9 KB · Görüntüleme: 298
Burada projeyi daha detaylı inceleyebildim.

Anahtarlar KNX anahtardır, aydınlatmalar DALİ'dir. Daha sağlıklı yardımcı olabilmek adına burada kullanılan cihaz marka modellerini öğrenebilir miyim ?

Burada 2 adet pano gözükmektedir. Her iki panoda da birbiriyele haberleşsin diye LINE COUPLER vardır
ZK PAT panosunda 1 adet Ip router vardır.
ZK PATpanosunda ki IP routerdan ZK-Omıt panosunda bulunan lıne couplera ( 2*2*1+1 yazan kablo'dan ) çekilmiştir.
Ip router sayesinde bilgiler PC de gözükecek, Ip routerdan her ikisinde bulunan panoda ki Lıne couplardan bilgi gelecektir.
Buradaki resimde eksik çizilen ZKpattaki line couplara kabloyu çizmeye gerek duymamış o kadar

Safaknx arkadasin dedigi gibi IP controller olan panelde Line coupler`a baglanti cizilmememis, gerek duyulmamis.
Cizimden benim anladigim:
Line coupler IP controller ile slave ( Modul) cihazlari haberlestiren cevirici,
her-bir slave cihazina linyeler bagli ve linye uzerinde aydinlatma ekipmanlarin bulunuyor.
-Dali hattinin tekinde 63 adet device bulunuyor bu cihazin ozelliklerine bakmak lazim cikisi bu kadar ekipmani destekliyormu? benim bildigim 60 veya 120 olmak uzere tipleri degisiyor.
-2*2+1+1 kablo icerisinden enerji ile DA+ DA- data beraber gidecek bunun herhangi bir sakincasi yok.
- Ip controller`in ozelliklerine bakmak lazim bu ekipmanlarin sayisini karsiliyormu?
-DAli hattinda catallama yapabilirsin saha olarak daha kolaylik olur :)
Soru :(Ama bu projede kablolamayı anlamadım.. Sensor ve anahtarlara bus hattı, dali balastlara dali hattı gidiyor.. Ama 2 hattın ismide aynı.. o zaman niye farklı hat gibi çizilmiş dali ve bus hattı diye)
Cevap: Sadece kablo tipi ayni kullanilmis! dali modulleri ile saha ekipmanlarinin haberlesme protokolu ayri. Dali IP controller ile Line Coupler arasi baberlesme protokolu ayri bu yuzden ayri gostermisler. Dali IP controller`dan tasaruf yapmislar 2 Data cikisi ile olayi cozmusler))

Bu arada bizim kullandigimiz model; LDALI-3E104-U power supply LDALI-PWR4-U
Kolay gelsin.

Forum istatistikleri

Konular
133,386
Kullanıcılar
459,246
Son üye
mtuncturk

Yeni konular

Geri