Yüksek Gerilim Hakkında Tüm Bilgiler Buraya


akım trafosu
170 kv çalışma gerilimi 4 primer 5 sekonder akım giriş ve çıkışı yani 400/5 800/5 1200/5 ve 1600/5 çalışabilir.15+15+60+60 60 sekonder çıkış güçleri.
ilk 2 sekonder çıkışının ölçü amaçlı oldugu görülüyor
0.2 fs5 0.2 akım tr nin class ı yani ölcüm hassasiyeti s5 ler ise doyma oranını 5 katından küçük oldugunu
son 3 sekonder çıkışının da koruma amaçlı kullanılabilecegini gösterir.
5p ölçüm hassasiyeti yanindaki 20 degeride akım tarfo doyma oranının 20 katının üstünde oldugunu gösterir.

gerilim tarfosu
4 sekonder çıkışlı oldugu
170 kv çalışma gerilimi
154V3 gerilm trafosunun primerinin faz toprak baglanacagı
sekoner cıkışının faz nötr gerilimin 0.1 kV / 1.73 oldugunu
ilk 2 sekonder çıkışının ölçü oldugu ve class ının 0.5 oldugu
ikinci 2 sekonderin koruma olup class ının 3 oldugu gösteriyor.

4500pF ne oldugunu bende bilmiyorum.
 
usta ben ''yüksek gerilimde ölçme hatalarını'' araştırıyorum kaynak veya bilgi verebilirseniz sevinirim.
 
merhaba hocam bizim gibi genç arkadaslara yarıdımlarınızdan dolayı teşekkürler size bir sorum olacak kısa sürede cvp larsanız sevinirm
 
Merhaba arkadaşlar,

Gerilim Düşümü ile ilgili İTÜ kaynaklı bir kitap varmıdır.
yada OTORİTE sayılacak bir kitap.
ispata yönelik bir çalışma olacak o yüzden soruyorum.

şimdiden teşekkür ederim.
saygılarımla
 
og hatlarında kullanılan ayırıcı ve kesicilerin ne işe yaradıgı ve arasındaki fark hakkında bilgilendirebilrmisiniz.

A.G'de enerjiyi nasıl ki Sigorta veya kompakt şalterlerle kesiyorsak O.G'de kesici ve ayırıcılarla kesiyoruz. Fakat bu kesme işlemi yapılırken ark meydana geliyor yani gerilim seviyesinin yüksek olmasından dolayı hava deliniyor. Ark olmadan enerjiyi kesmek için kesici kullanıyoruz. Bunların da çeşitleri vardır. Vakumlu, SF6 gazlı , yağlı gibi. Oluşan ark bu maddelerle etkisiz hale gitiriliyor. Kesici kapalı bir eleman olarak tanımlanabilir.
Ayırıcı ise açık bir elemandır. Kontaklarını görebiliriz. Ayırıcı yük altında açılmaz. Arkı söndüremez . Dolayısı ile önce kesici sonra ayırıcı açılır. Kapanırkende önce ayırıcı sonra kesici kapanır.
 
Arkadaşlar YG projelerinde Gerilim düşümü ve kısa devre hesabı nasıl yapılır bilgi verebilecek olan var mı? Teşekkür ederim.
 
Enterkonnekte sıstem nedir.? Burçin beyin verdiği haritadaki 380 kv hatlar sadece Atatürk ve keban barajından tüm Türkiye;ye elektrikmi sağlıyor. tek hattan bu kadar çok yer nasıl beslenir cevaplarsanız sevinirim.
 
Teknik açıdan açıklamak gerekirse : Bir ülkenin tamamının yada belırli bölgelerinin Elektrik enerjı gereksimini karşılayabilecek bir biçimde üretim ile tüketim merkezleri arasındaki enerjı alış verişini sağlayan enerji taşıma sistemine ENTERKONNEKTE SİSTEMİ denir.

Daha anlaşılır bir tarzda açıklamak gerekirsede; Bir su havuzunuzun olduğunu düşünün bu havuzu 5-10 yada daha fazla su kaynağıla dolduruyorsunuz.Diğer yandanda istediğiniz tarla bağ yada bahçeye su veriyorsunuz buda ufak çaplıda olsa bir enterkonnekte sistemdir.

Gerek doğalgaz santralleri gerek termik santraller yada özel santraller tarafından üretilen enerji enterkonnekte ağ sağyesinde birbirine bağlanmaktadır.Mesela trafo merkezlerinde bir yada daha fazla ring hattı yada bypas hattı mevcuttur.

Örneğin ;Döktaş Fab. besleyen Bursa doğal gaz santralinden gelen hatta bir sorun olduğunda doğalgaz hattı boşa çıkarılıp paşalar hattından döktaş beslenebilir

Tabi bu manevralar yapılırken Trafo merkezindeki tablocu yüktevzi'den izin almadan hiç bir manevra yapamaz.Yüktevzi bulunduğu bölgenin yük akışını kontrol eden merkezdir.Ufak bir bilgi Marmara bölgesi yük tevzisi Sakarya'dır
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…