ben ikinci seferde kazandım.ilk girişimde başka bir mühendisliği kazandığım için
ikinci denememde puanım epey düşmüştü.eğer ilk girişimde çok çalışsa idim muhakkak
boğaziçini falan bitirirdim.yıldızı bitirdim.
bizleri üniversiteye değil sanayiye odaklamışlardıda ondan.
lisede okurken mühendisliği başka türlü hayal ederdim.bitirdikten sonra anladım ki bu ülkede mühendis olmak pek o kadarda hayal edilecek birşey değil.berbat bir mühendislik eğitimi.
ama hiçbir zaman pişman olmadım.diyoruz ki meslek liselerinin müfredatını eşitleyelim.(biraz zor ,nedeni aynı anda çift eğitim gibi olacak)o zaman klasik liseliler
haklı olarak
ayaklanacak.çünkü meslek okulunu kazanan zaten ayrıcalıklı.üstüne birde klasik lise eğitimi, ne olacak diğer liseli ayaklanacak.
katsayı neden geldi;
bakıldı ki dini eğitimi yaygınlaştırma düşüncesi kafalarda belirmiş.
imam okulları olmasaydı katsayı kimsenin aklının ucuna bile gelmezdi.
kurunun yanında yaşda yandı gibi birşey oldu.
dini eğitim yola sokulmaz ise kavga bitmez.
imam okuluna girdin mi imam olacaksın arkadaş.bu iş ciddi işdir.elektrikten,fizikten,kimyadan daha önemli.neden,
fizik için kimse birbirini boğazlamamış,ama dini kullanırsan başın belaya girer.
zamanında bizim arka bahçemiz dediler.inanılmaz bir söz.
o zaman katsayı eşitlensin.zaten benim sorunum katsayı değil.
kimsede çıkıp benim müfredatımıda eşitle diyemez.diyene de;
"bak arkadaş, sen zaten meslek okulunda okuyorsun,hayata girişte avantajın var.
üniversiteyede eşit şartlarda giriyorsun,bırakta klasik liseli biraz avantajlı olsun.
sende kendin çalış."
biz öyle yaptık.okulu bitirdiğimde fizik ,matematik okudum mu okumadım mı hatırlamıyordum bile
şimdikiler avantajlılar.