Lafla olmuyor hocam daha iyi bir devre yap paylaş bizde yorum yapalım.
Siz,o anlamda ! söylememiş olsanızda,onlarca Mühendis/Teknisyen ve yüzlerce öğrenciye ders vermiş ger-
çek bir hoca ( halende devam ediyorya ! ,neyse ) olarak," hocam " tabirinizi iltifat olarak kabul ediyorum.
43 yılda çalıştırmış olduğum en büyüğü 1100 kw lık 3500 adet motor ( 2000 kw lık 25 adedi ! yıldız üçgen )
devrelerinde kullandığım yıldız-üçgen şemayı," handmade " ! olarak,beğenilerinize sunuyorum.
Kumanda devresindeki 16 amp Sigorta,AEG USW43 kontaktör ( 500 volt,400 kw motor devresi için ) ler için
kullanılmıştır.
Rahmetli ! ( MURPHY ) yaşasaydı,aşağıdaki soruları cevaplamasını isterdim.
- Yıldız-Üçgen devrede,ilk çeken kontaktör neden yıldız kontaktörü olmalı ?
- 10 sn. lik d2 zaman rölesi niçin kullanılmış olabilir ?
- " Başarı,ayrıntıdan geçer " sözüdemi size ait ?
- Her kuşun eti yenirmi ?
Bence işleri basitleştirmek daha mantıklı. Örneğin geçen 45kW'lık bir motor sürdüm schneider marka şalt malzemeleri ile. Zaman rölesi yerinede yine aynı marka pnomatik y-u zaman rölesi kullandım, ana kontaktörün üzerine yardımcı kontak bloğu gibi geçirdim hepsi bu kadar.
Sonrada kapalı kontağından yıldızı, açık kontağından üçgeni çalıştırdım ve olay bitti, Extradan yok zaman rölesini devreden çıkar yok bilmem ne hepsi ortadan kalktı.
Ürün lads2
İşte bu hocam, böyle tek satırla emeklerin gömülmesine katlanamıyorum.
Gelelim yoruma
Sizi küçük düşürmek istemem ama bu devre çalışmaz düzeltirseniz iyi
soru 1 : Motor Anma akımının tamamını ana kontaktöre yükleyip yıldız kontaklarının yapışmasını engellemişsiniz güzel.
soru 2 : D1 arıza
Dersini çalışmamışsın.Otur.Sıfır.
Siz,o anlamda ! söylememiş olsanızda,onlarca Mühendis/Teknisyen ve yüzlerce öğrenciye ders vermiş ger-
çek bir hoca ( halende devam ediyorya ! ,neyse ) olarak," hocam " tabirinizi iltifat olarak kabul ediyorum.
43 yılda çalıştırmış olduğum en büyüğü 1100 kw lık 3500 adet motor ( 2000 kw lık 25 adedi ! yıldız üçgen )
devrelerinde kullandığım yıldız-üçgen şemayı," handmade " ! olarak,beğenilerinize sunuyorum.
Kumanda devresindeki 16 amp Sigorta,AEG USW43 kontaktör ( 500 volt,400 kw motor devresi için ) ler için
kullanılmıştır.
Rahmetli ! ( MURPHY ) yaşasaydı,aşağıdaki soruları cevaplamasını isterdim.
- Yıldız-Üçgen devrede,ilk çeken kontaktör neden yıldız kontaktörü olmalı ?
- 10 sn. lik d2 zaman rölesi niçin kullanılmış olabilir ?
- " Başarı,ayrıntıdan geçer " sözüdemi size ait ?
- Her kuşun eti yenirmi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?