Yıldız Üçgen Sorunu

Kablolalama hatası motor da hiç çalışmama , aşırı akım yada kısa devre sonuzu termik açtırma gibi kendini gösterir.Bencede Zeybek arkadaşımızn açıkladığı şekilde kumandamızdan emin isek şayet sorunu giderebiliriz.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Fahri ustanın anlattıgı metodu defterıme kayıt ettım. daha önce bobınajcılık yaptım. en fazla 180 beygırlık 2 adet motor sarımı yaptık. buyuk motorlarda uçları bulmak bazen gercektende kafa karıştırır. çunku omajlar dusuk ve bobın sayısı fazladır. fahrı ustaya tesekkurler bu guzel bır metod. dıger yandan kucuk guclu motorlarda enerjılı testlere gerek yoktur. avometre ıle bu ısı cozebılırsınız.
 

ustadimin dedigi gibi sargi uclarinin yanlis isimlendirilmesinden olusur
 
sevgili ustalar
dostlar belki yeri değil ama bu konu ile benimde sormak istediğim bir konu var...
380 v klima kompresörlerinde r s t uçlerı bazen komp. kapağında bazende kapağın içinde bir lastik tozluk üzerinde yer aılıyor bizde komp değiştirildiğinde bu uçların hangisi olduğunu bunlara bakarak buluyoruz.. fakat bazen bu semboller komp üzerinde yazmıyor... komp üzerindeki 3 adet terminal girişlerinde de bir sembol bir işaret yok... bu 3 adet ucun hangisi r hangisi s hangisi t yani faz1 faz2 faz 3 ü nasıl bulabiliriz...
teşekkürler...
 
Belki ters yönde dönerken daha fazla mekanik olarak zorlanıyordur,bu da bir ihtimal bence..
 
Demiray teknik kardeşim sorununun çözümü için daha doğrusu motor dönüş yönünü bir kerede doğru olarak tespit edebilmen için Fluke 9062 modelini tavsiye ederim.(Motor and Phase rotation ındicator)
 
motun ruman larında sorun vardır. motoru sıkıyor aşırı amper çekmesine neden oluyor.
 

Zeybek bey o (sıfır) volt işini anlamadım, neden sıfır volt çıkıyor. Biraz karışıktı sanırım ben anlamadım.
 
volkanpasha arkadaşım merhaba
yıldız üçgen bağlantıda(devrede) değişiklik yapamazsınız.v ile y'yi birleştiriseniz aynı sargıyı kısa devre edersiniz.yıldız üçgen güç devresine gelen fazın yönünü değiştireek sonuca gidebilirsiniz.
kolaygelsin
 
Zeybek bey o (sıfır) volt işini anlamadım, neden sıfır volt çıkıyor. Biraz karışıktı sanırım ben anlamadım.
ok eskı bir konu, yeniden gündeme gelmiş. Benim anlattıgım, boş zamanlarımda yanlarında takıldıgım mesleklerınde duayen ustalarımın yaptıkları kontrol şekli idi. Arkadaşlarımın hiç duymamış olması, belki o teknikde eski ustalara rastlamamış olmalarındandır.
Mavi elektrik arkadaşım, ( 0 ) volt cıkması, önce yıldız /üçgen baglantı şekilini çizin, hangi fazlar karsılıklı gelıyor bakın. Mesela, "R" fazından gelen 2 kablonun uclarında potansiyel farkı görürmüsünüz, yoksa diğer iki fazdan birisi ilemi "R" fazı arasında potansiyel farkı görür ve 380 volt mu ölçersiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…