yavuz31
Usta Üye
arkadaşlar kumandada yeniyim kendimi geliştiriyorum bugün şöyle bir olay yaşadım;11 kw 22/12 amp. yangın söndürme için bmw otomotiv firmasının asenkron motorunu komple yıldız üçgen kurdum.kumandası çalıştı bi sorun yok ancak (aleyna)marka zaman rolesi (10 saniyeye ayarladım) yıldız dan üçgene geçerken yıldız kontaktörü bırakıyor motor devreden çıkıyor stop ediyo pompa mili durmak üzereyken 2 saniye sonra üçgene geçerek çalışıyo yani zaman rolesinin role ışığı 2 yada 3 saniye sonra yanıp üçgeni çekiyor normalde 2 saniye beklemeden motor stop etmeden anında üçgene geçmesi gerekir diye biliyorum zaman rolesi bozuktur diye Siemens marka zaman rolesi taktım bu seferde hızlı yada başka sebepden dolayı faz çakışması yaparmış gibi sigortayı attırıyo u v w z x y uçlarını değiştiriyom bu seferde yıdız da çalışıyor üçgene geçiyor ancak motor hiç çalışmıyo stop ediyor motorda kontaktör çekiliyken enerji olur ve var neden tüm uçlarda enerji varken motor da tık yok en son yoruldum sonra devam etmek üzere ilk bağlantıma alarak aleyna marka zamanrolesi bağladım geldim.