Yıldız-üçgen PLC

nacak hocam herşey güzelde emeğinize sağlık ,
burada bulunan I 0.0 (NC) yani Stop butonu diye tabir ettiğimiz Komutu Ben PLc girişinde

buton olarak elimde Normalde açık buton mevcut (NO-push buton yani-bastığımızda çıkış

veriyor),ben bu butonu devreye bağladığımda ladder 'da bulunan I0.0 stop butonu görev yaparmı,Devreyi

keser mi ??

nacak hocam herşey güzelde emeğinize sağlık ,
burada bulunan I 0.0 (NC) yani Stop butonu diye tabir ettiğimiz Komutu Ben PLc girişinde

buton olarak elimde Normalde açık buton mevcut (NO-push buton yani-bastığımızda çıkış

veriyor),ben bu butonu devreye bağladığımda ladder 'da bulunan I0.0 stop butonu görev yaparmı,Devreyi

keser mi ??

elinde 2 tane start (no) buton var ve bunların biriyle kumandayı çalıştıracaksın diğeri ile stoplayacaksın,doğru anlamışsam şemayı değiştirmem lazım.

kardeş yeni devrede 2 start (no-normalde açık)var. 1,start sistemi çalıştırır, 2,start sistemi durdurur.
kolay gelsin

Genelde Kullanmış olduğum butonlar NO butonlar start ve stop işleminde kullanmakta olduğum, ben bunun için hep uygulamalarda stop butonu yerine yardımcı Röle üzerindenmi devreyi durduruyoruz ?? Yapmış olduğunuz uygulamayı beğendim,

Ve ayrıca örneğin ben bu devrenin sonuna I0.3 butonu ile farklı bir start 3 olarak buna bağlı farklı bir devrede ekleyebilirmiyim? Böyle bir imkanımız varmı?

Atıyorum şimdi Yıldız-Üçgen devresi çalışıyor ama sonradan sisteme eklediğimiz I0.3 ve I0.4 butonları ile ben İleri -Geri çalıştırma yapmak istiyorum aynı uygulama içinde Sadece Stopa bastığımda Sistem normal olarak I0.0dan duracak bu mümkünmü ?? umarım anlatabilmişimdir...Yarın Görüşmek dileğiyle cevabınızı bekleyeceğim sağolun yardımınız için(işyerinden çıkma vaktim geldide :))

kardeş her şeyi yapmak mümkün,yarın vaktim olursa ileri geri devresini çizerim.
kolay gelsin

peki nacak arkadaşım olabilir buna bağlı 6 adet uygulama daha ekleyeceğim zaten... projem bittiğindede Burada yayınlayacağım soru-cevap şekilde Siemens PLC dökümanlarına uygulamalı olarak katkıda bulunmak istiyorum...

kardeş PLC (3 start no kontak ile )sağ sol yıldız üçgen devresini hazırladım ama siteye nasıl yüklerim

kolay gelsin

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sağolun Nacak usta şuanda vakit ayırsam gündüzleri bende uğraşacam ama işgüç malum :( ... Ama Aynı Network Çatısı altına eklenecek 7 ayrı uygulama var Sadece ayrı ayrı start işlemleriyle çalışacak yani network eklenecek ... Bunlarada beraber bakarız yardımınız olursa bende birazdaha düzen ve devreye akıcılık katmış oluruz...

Yalnız Allah Razı olsun ama Bu şekilde olmayacak Nacak USta, Devre içerisinde 2ayrı unsuru içerecek bu gibi bağıntılı değil yani Ben sadece Ana stoptan devreye bağlı olan Sadece Yıldız üçgen , ileri-geri devresi , Bant Konveyörü, gibi devrelerin sadece Start butonlarıyla beraber devreleri bulunacak sadece birbirine yardımcı röle ile start butonları her uygulama için ayrı ayrı olcak ustam yapmak istediğim bu

Yani bi sistem düşün içerisinde 8 ayrı uygulamayı çalıştıracak ki sen sadece ayrı ayrı uygulamaların start butonlarına basarak ... umarım anlattabilmişimdir

Forum istatistikleri

Konular
129,689
Kullanıcılar
452,395
Son üye
gkmeens

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri