Yıldız üçgen yol verme kontaktör seçimi

ibrahim.99

Üye
Merhaba arkadaşlar şimdi biz motora yıldız üçgen yol verecez kontaktör seçimi yapma aşamasında internetteki verilere baktığımızda farklı farklı değerler görüyoruz örneğin 2 tablo ekledim bu tablolarda 75 kwlık motora baktığımızda bir tabloda ana ve üçgen kontaktör 185 a yıldız kontaktör ise 145 a diyor , ama öbür tabloda ise ana ve üçgen 80 a yıldız kontaktör 50 a diyor bu neden böyle ? Doğrusu hangisi yardımcı olabilen varsa çok iyi olur

Ekli dosyalar

• IMG_1348.webp
    67.9 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_1347.webp
    89.9 KB · Görüntüleme: 38
ikinci tablo doğru kabul edilebilir.

şu formülleri uygularsan çok daha hızlı ve net çözüme ulaşabilirsin:

şebeke kontaktor akımı= 0.58 x motor etiket akımı
üçgen kontaktor akımı= 0.58 x motor etiket akımı
yıldız kontaktor akımı= 0.33 x motor etiket akımı

Efendim , attığım link ile benim attığım fotoğraflardaki ıec standartlarına göre yazan fotoğraftaki değerler eşdeğer görünüyor ve sizden önce cevap yazan başka bir abimizin hesabına göre de sizin tablonuz uyuşmuyor öbür fotoğraftaki tablo uyuşuyor

Yazdığınızı anlayamadım ben paylaşım yaptığınız bir link göremiyorum.
Mesajınızın ekinde iki adet tablo var 2.tablodaki değerlerin yanlış yazılmış olduğunu belirttim. Verdiğim linklerdeki tablo ile sizin paylaştığınız tablodaki değerler farklı gözüküyor ondan bahsettim.
Benim linkini verdiğim tablo ile sizin aşağıdaki paylaştığınız tablo aynı ama değerleri farklı yazmışlar. Sehven olmuştur diye düşünüyorum.

Benim attığım 2 fotoğraftan birinde 185 185 150 A birinde 80 80 50 A , sizin ilk verdiğiniz cevaptaki 2 linkte de 185 185 150 A yazıyor fakat son yazdığınız cevapta ise 80 80 50 A yazıyor ; anladığım kadarıyla 80 80 50 olan değerler doğru ve üstte konuya cevap yazan diğer abimizin yazdığı cevaba tekabül ediyor 0,53xI
0,33xI

Ama birde şöyle birşey var ; kontaktör seçimi yazıp attığım 2 ek haricinde farklı farklı sitelerde de yanlış olan tablo karşıma çıkıyor yani aynı değerler farklı şekilde

Anlatamadım son denemem...
Benim bir önceki mesajımda paylaştığım tablo sizin mesajınızdaki 2.tablo zaten. Bu tabloda yazan değer yanlış diyorum. İlk mesajımda paylaştığım linkteki tablolar sizin mesajdaki 2.tablo ile aynı ama değerleri farklı yazmışlar. 2 adet link paylaştım ki bakın iki linktede 75 kW motor için 185A ve 145A değerlerini yazmışlar iki farklı linkteki 2 ayrı tablo da aynı değerler yazıyor ki bunlardan birisi EMO nun linki, demek ki sizin paylaştığınız tabloda yanlış yazılmış olma ihtimali var. Benim paylaştığım linklerdeki tablolarla sizin mesajınızdaki 1.tabloda uyuşuyor zaten.
Ben konuya cevap verdiğimde konuda cevap görmemiştim siz söyleyince jeton düştü.

Anladım teşekkürler kusura bakmayın ufak bir anlaşmazlık oldu , birde şöyle birşey var biz bi paket pompa grubu temin ettik 75 kwlık motor var adamlar panosunda 2 adet 100 a 1 adet 80 a kontaktör kullanmışlar yıldız üçgen devre için ; adamlara bu tablo üzerinden konuşuyorum açıklama bekliyorum , adamlar ısrarla kontaktörlerin yeterli olduğuna kurulumu yapılıp test edilip teslim edileceğini söylüyorlar . Adamların yaptığın hesapta birnevi ana ve üçgen kontsktöler için motor etiketi üzerinde yazan amper değeri yani I diyelim buna I / 1,73 , yıldız kontaktör için ise I/3 deyip ona göre kontaktör seçimi yapılmış deniliyor onların hesabı da sizden önce mesaj atan arkadaşın hesabı gibi ; be ayrı 2 tabloyla karşılaşınca burda kafam karıştı. Yıldız çalışıp üçgene geçtiği zaman motorun etiketi üzerinde yazan yaklaşık 130 amper değeri çekmez mi diyorum adamlara adam hayır diyor ana ve üçgen kontaktör üzerinden bölünüyor diyor .

Kimsenin yaptığı işe karışma niyetim yok. Projede 5*6 mm2 kablo yazıyor işi alan firma 4*4mm2 çekiyor ve yeter diyor. Projeyi çizen, onaylayan yanlış ama kabloyu çeken firma doğru. Sizinki de bu hesap. Tablolar ortada.

bilgim eskimiş ben de güncellemiş oldum da, siz ''yıldızdan üçgene geçtiğinde 130 amper çekmez mi'' diyerek ne demek istiyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…