Kolay gelsin. Sizi elle itmeye zorlayan şey ne? Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz. En basit cevabı sürtünmedir. Kaşı taraftan itincne aynı şey olmuyor mu? Motor ile iki taraftan aynı anda hareket verdiğinizde tezgahta kasma varmı? Yoksa bu hareketi motor mekanik olarak sisteminize bağlıyken mi yapıyorsunuz?Herkese merhabalar;
Uzun süredir sorunun kaynağını bulmaya çalışıyorum ancak bir sonuca varamadım.
Kendi yaptığım 1000x1000 mm cncde 16lık vidalı mil ve 20 lik ray ve arabalar kullandım. Aslında cnc nin genel işleyişinde bir problem yok. Sonuçlardaki hassasiyet kabul edilebilir düzeyde.
Ancak sol y ekseni ile paralel kolunu serbest haldeyden elle en uca getirince sol taraf daha geride kalıyor. Arabalar hakkında bilmediğim bir şey mi var? Nereden kaynaklanıyor olabilir ?
Sigma profiller fabrika kesimi. Metal kısımlar da prof makinada kesildi.
Çeşitli ölçü aletleriyle ölçüm yaptım. Makina rijit ve gönyede.
Ekli dosyayı görüntüle 90863
Ekli dosyayı görüntüle 90865
Cncim de şöyle.
Ekli dosyayı görüntüle 90867
4 Nema23 Motor var. miller geçmeli kaplinle bağlı. Dişli demek yanlış olmuş bilyalı rulman olmalıydı. Raylar 20lik. x ve z de dar 2şer tane dar araba var. y de 1er tane geniş tip araba var."Zaten 16mm mil ve dişliler elle harekete izin vermiyorlar"
1. Nerede dişli var?
2. Toplam kaç stepper motor var, direk kuplajmı?
Fotoğraflarını gönderirmisiniz.
Kaplinler nasıl ?
evet"Bunlar bağlı olmadan fotodaki gibi ylerde eşitsizlik var. yaklaşık 1 cm"
Sizin anlattıklarınıza ve fotoğrafa göre :
Yani Bilyalı somunlar bağlı değil ve siz Y ekseninin bir kenarından elinizle itiyorsunuz diğer taraf 1 cm hatalı gidiyor. (Evet, Hayır?)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?