Y.G hattının insanlar üzerindeki etkisi

geremyy

Üye
Katılım
19 Şub 2010
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
41
Evimiz yüksek gerilim hattına 250 metre uzaklıkta. Eşim hamile kaldığında ve bebeğimiz olduğunda bu mesafe tehlike oluşturur mu? 600 metreye kadar etki alanının olduğunu okumuştum. O yüzden endişeleniyorum. :(
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Artık Y.G. hatları dahil tüm hatlar kademeli olarak yeraltına taşınıyor. Yani farkında olmadan evinizin dibinde Y.G. hattı bile geçiyor olabilir. Böyle bir durum yoksa 250m'den hiçbir şey olmaz gönlünüz rahat olsun.
 
250 metre uzaklık etki etmez. ayrıca özel olarak neden mühendislere sordunuz bu mühendislik bilgisi gerektiren bir şey değil.
 
250 metre uzaklık etki etmez. ayrıca özel olarak neden mühendislere sordunuz bu mühendislik bilgisi gerektiren bir şey değil.

Ben mühendislerin uzmanlık alanı die düşünmüştüm :eek: paylaşımın için teşekkürler
 
neye dayanarak etki etmez ?? mühendislik bilgisi bu yüzden gerekli
 
yüksek gerilim ve manyetik alan çok kolay çözümlenebilecek mevzular değil, bu gün bile manyetik alanın etkileri tam olarak kestirilemiyor ciddiye alınması gerekilen bir konu o yüzden bu konuda uzman arkadaşların yorumlarını almak gerekir diye düşünüyorum kimse yanlış anlamsın..
 
Son düzenleme:
Prof. Dr. Osman Çerezci: `Sağlığı tehdit eden yüksek gerilim hatlarıyla ilgili yönetmelikler acil ol...

Sakarya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Çerezci , 150m lik insansız bölge yapılmasını öneriyor. Tabi burada 150m elektromanyetik radyasyona 24saat maruz kalınacağı varsayımı ile verilmiştir.

150m lik uzaklık sağlıklı yaşam adına yeterli olacak mı yani? Öyle diyebilir miyiz? :confused: :confused:
 
Sağlıklı yaşam için gidilecek bir yer kalmadı. Y.G. hattına 200m mesafede aldığınız elektromanyetik radyasyondan daha fazlasını evdeki Mikrodalga fırından veya 1 km uzaktaki baz istasyonundan alıyorsunuz zaten.
Gelişen teknoloji ve elektronik cihazlar nedeniyle bu etkiden kaçmak mümkün değil sadece belli limitlerde maruz kalmayı ve vucudun kendi kendini onarma sisteminin zararı telafi etmesini umuyoruz.
Sorunuza gelince evet bence 150m uzakta size gelecek etkiyi diğer etmenlere göre yok sayabiliriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,276
Mesajlar
924,896
Kullanıcılar
451,691
Son üye
nisanejenuesb

Yeni konular

Geri
Üst