emodiyator
Profesyonel Üye
Efendim sizin hesaplarda yada yazdıklarınızda en ufak bir hata yok,aslında hata ilk mesajda bende çünkü orada kabaca hesap yapmadan yazacam dedim.Bakın arkadaşın toplam 5 trafosu ve bu trafoların 7400 Kva gücü olduğunu yazmış.Benim burada düşündüğüm mantık şuydu;
Beyefendinin 4 adet1600 ve bir adet 2000 Kva lık trafoya sahip olduğunu varsayarsak bu güçlerdeki trafoların toplam aktif yüklenme limitleri 6720 Kw seviyelerinde olacaktır.Trafolarda güç katsayısının ortalama 0.75 seviyelerinde olduğunu düşünürseniz; Aktif gücü sabit tutmak kaydı ile güç katsayısını 0,75 den 0,99 lara çıkarmak için 5100 Kvar lık bir kondansatör gücüne ihtiyacı olacağını söylemek sanıyorum yanlış olmaz.Tabi benim hatam burada og tarafındaki 34,5Kv gerilim ve 125A için 0,75 güç katsayısında reaktif güç 2850 Kvar olacaktı (Qr=UxIxsinQ) orada hata yaptık anlaşılan.Sanırım bu sefer anlaşırız artık ..
Bu defa haklısınız ayri olarak çok ta kibarsınız ilginiz için teşekkürler. Beni de umarım yanlış anlamamışsınız dır. Yazdıklarmızı bir çok arkadaşımız okuyor bundan yanlış yorum çıkarıp yanlış bilgi edinilmemesi adına yazdım yoksa size karşı bir tavır yada hata bulup küçük düşürme gibi bir niyetim olmadı asla dikkat ettiyseniz her konuda bilgi kirliliği var seçip doğruyu bulmak her zaman kolay olmuyor forum üyeleri açısından.
Son düzenleme: