Dizel zorunluluğu bulunmamakta derken ne demek istediniz anlamadım.TS EN 12845+A2 standartları gereği;
Yangın anında şehir şebekesinin yetkililerce kesilmesi veya şebekenin devre dışı kalması durumu göz
önüne alınarak elektrikli pompanın yanına paralel olarak dizel pompa konması TS EN 12845 tarafından
öngörülmektedir. Bu durumda dizel pompanın elektrikli pompa kapasitesinde olması şart olup,elektrikli pompanın devre dışı kalması halinde dizel pompa basıncın düşmesi ile derhal devreye girmesi planlanmıştır.Zaten MAS Grup,Standart pompa,Etna gibi üreticilerin pompa grupları daima dizel pompa bulundurur.
Yangın sıfıflarına göre seçimden kastınız nedir bunuda açıklarmısınız?Ben Yangın söndürme tüplerinin seçimlerinde bu sınıfların önemi olduğunu biliyordum.Burada pompadan bahsedince bunun içinde olduğunumu ima ettiniz orayı anlamadım.Mesela B sınıfı yangında dizel pompa kullanmak zorunlu iken E sınıfında zorunlu mu değil.
Birde ilk mesajınızda relief valf takmak zorunludur demişsiniz.Sistem basıncı 12 bar (uygulamalarda 10 bar olarak kabul ediliyor genelde) altında olması halinde zorunluluk yoktur diye biliyorum.Bu konuda da bilgi verirmisiniz.Teşekkürler