Whatsupta önemli dosyalara heryerden ulaşmak için yaptığım yöntem
1- DosyaPaylasim adında bir grup oluşturup gruba birini ekleyip sonra hemen çıkarın, böylece grupta yalnız siz varsınız.
2- Sürekli lazım olan bilgileri bu gruba paylaşırım, örneğin iş yeri konum bilgisi(birine yollamak için), HES kodu, pdf dosyaları, önemli forum ve belgeler vs.. vs...
3- Bu bilgilere bilgisayardan whatsup webten de erişebilirim, yada bilgisayardaki bir dosyayı oluşturduğum bana özel gruba atıp telden erişirim vs. vs.
At-Silah-Avrat-
Ekran Alıntı Aracı(Snipping Tool)
Önemli notlar
- Windows
Ekran Alıntı aracı ile aldığınız görüntüleri otomatik olarak hafızaya kopyalar, forumda mesajlara yanıt verirken Ctrl+V tuşu veya sağ tık yapıştırla aldığınız görüntüyü
DIREKT(dosya ekleye gerek kalmadan) ekleyebilirsiniz.
- Snipping tool ile alınan görüntüler whatsup web mesaj kısımlarına direkt yapıştırla yollanabilir.(Bunu çok kullanıyorum)
- Snipping tool ile alınana görüntü direkt yapıştırla painte yapıştırıp resmi edit edip tekrar, ekran görüntüsü alıp ilgili yerde kullanıyorum, çok pratik ve hızlı.
- Snipping tool ile alınan görüntüyü Outlook kullananlar için, maillerde açıklayıcı görüntüler vermek için mail yazma metin kısmında direkt yapıştırla ekleyebiliyorsunuz.(Bunuda sık kullanıyorum.)
- Yazılımlarda verilen tüm hata mesajlarını mutlaka Snipping tool ile alırım bir kenara koyarım.
- Web sitelerinde önemli gördüğüm yazı veya bilgiyi hemen Snipping toollarım
- Hala windows görev çubuğuna "Snipping Tool" u eklemiyecek misiniz?
)
Evet, Ekran Alıntı Aracı(Snipping Tools) olmassa olmazım, nasıl kullanıldığı ile ilgili detaylı bilgi: