Yardımınıza ihtiyacım var.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erman83
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erman83

Üye
Herkese merhaba, değerli bilgilerinize ihtiyacım var. Çamaşır makinesi su tahliye pompası ilk çalışma sırasında tır tır ses yapıp sonra ses kesiliyor. Sesi ancak bu şekilde tarif edebiliyorum. Tır tır diye bir ses. Pompanın bakımını yaptım. Yani mekaniksel olarak hiç bir sorunu yok. Bu sesin gitmesi için sanki bana bişey eklesem mi acaba? Dc motor olsa girişe bir diyot ve kapasitör eklerdim. Ama Ac motorlar hakkında pek bilgim yok. Ac kapasitör geldi aklıma ama o da makine kartına zarar verir mi diye düşünüyorum. Sizlerin ne tür çözümü olabilir bu konu için? Ürün resmi aşağıdaki gibidir

Yani buradan yardım istediğime göre servis istemiyorum.
güzel insan, yardım edelim etmesine de. çamaşır makinelerinin nerdeyse her yeri AC ile çalışır. kapasitör öyle her yerde kullanılmaz. yani taktım oldu gibi şeyleri yapamazsınız. tır tır sesi ya emişte yada çıkışta sorunu gösterir. çıkışı temiz (bakım yaptığınızı söylüyorsunuz) emiş kısmını kontrol ediniz.

bir de güzel insan, konu sahibi arkadaş, konu başlığını lütfen düzeltiniz. forum kurallarını okuyunuz.

Ses varsa sorun elektriksel beslemede olma olasılığı düşüktür. Motor mekanik sıkıntı olabilir rotorda Hafif boşluk olabilir.

Elektriksel olsa sorun devam ederdi diye düşünüyorum. Ses bir kaç saniye sonra düzelmedi. Aynı sesi dışarıda harici voltaj verince de oluyor mu?

Son düzenleme:
Su jetli bir pompa bu.

Bobinde 220 volt enerji olunca pervaneye bağlı mıknatıs hareket alır ve döner.

Pervane mıknatısı yatağına pislik girmiştir.

Makinenin tüm bağlantılarını sökün.(Elektrik,temiz ve kirli su hortumları)

Borular ezilmeyecek şekliyle geriye doğru yatırın.

Koruma kapağını açıp pompayı sökün.

Harici olarak 220 volt vererek hangi pompanın ses yaptığını görün.

Beyaz eşya yedek parça satan tedarikçiye götürüp bobini uyan (ki çoğu markanınki uyuyor) uygun fiyatlı bir tahliye pompası satın alıp arızalı olana takın.

Ben müşteri cihazına orijinal ne ise onu takıyorum; ama makine size ait olduğu için bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…