yardım edin gına geldi :(

Fevzpronet

Üye
beyler ilk önce merhaba benim anfinin ısınma sorunu var ses çıkısına dc motor bağladımda sesi fazla açtımda dc motor yandı ve artık ses çıkartıyor ac motoru bağlasam yanarmı ? yada başka bi yöntem varsa ögretin rıca ediyorum

beyler ilk önce merhaba benim anfinin ısınma sorunu var ses çıkısına dc motor bağladımda sesi fazla açtımda dc motor yandı ve artık ses çıkartıyor ac motoru bağlasam yanarmı ? yada başka bi yöntem varsa ögretin rıca ediyorum
slm amaç neydide ses cikisina motor bagladiniz sesle motor surmek istiyorsanız mosfet kullanmanızı tavsiye ederim
ayrica direk olarak amfi cikisindan dc motor surulmez zaten amfi cikisi ac akim ama yine ac motor suremezsiniz amfiniz zarar görür mosfet kullanın

Son düzenleme:
İnvertör yerine,, amfi???
Böyle birşeyi ilk kez duydum. Vardıda benmi bilmiyorum, yoksa meraktanmı yaptınız bunu?

Tufan öncesi çağlarda TDA2030 gibi ( aslı güçlü opamp dır ) oyuncaklarla dc motor sürülürdü.
Giriş den uygulanan işarete göre sağ / sol döndürelebilirdi.

Ama soruş biçimi dandik , sazan avlamaya çıkmış kılgıcık bir çömez gibi gözüküyor bizim bu taraftan.

Soruyu doğru düzgün sormak ya da karşıdakinin ( görmeyen kişinin ) anlayacağın şekle getirmek-sunmak demek zaten problemin büyük ihtimal soran tarafından çözülmesini sağlar ama işte , günümüzde her bir kescikler elektronikçi elektrikçi programcı ve daha bilmem neci...
Ne yapalım canları sağ olsun ( aslında içimden , bilmediği işle uğraşanlar imha edilmeli diyorum ) .:rolleyes:

Tufan öncesi çağlarda TDA2030 gibi ( aslı güçlü opamp dır ) oyuncaklarla dc motor sürülürdü.
Giriş den uygulanan işarete göre sağ / sol döndürelebilirdi.

Ama soruş biçimi dandik , sazan avlamaya çıkmış kılgıcık bir çömez gibi gözüküyor bizim bu taraftan.

Soruyu doğru düzgün sormak ya da karşıdakinin ( görmeyen kişinin ) anlayacağın şekle getirmek-sunmak demek zaten problemin büyük ihtimal soran tarafından çözülmesini sağlar ama işte , günümüzde her bir kescikler elektronikçi elektrikçi programcı ve daha bilmem neci...
Ne yapalım canları sağ olsun ( aslında içimden , bilmediği işle uğraşanlar imha edilmeli diyorum ) .:rolleyes:
dogru diyorsun ustat. ona bakarsan lm317 ile amfi yaptim ben. bangir bangir calisti:)
soruyu soran arkadas zaten isinip sorun yasadigini dusundugun bir amfiye ne akla hizmet ilk anda kisa devre edecek bir parca bagladin. her amfi ile dc motor surulmez. stk ya takmissa gecmis olsun

:oops: Hocam niye taşlıyorsunki, Demir yontar, fiş-priz bağlarız, elektronici-programcıyız demedik, Hem nereden bileyim ben tufan öncesi çağları,
(Esas imha edilecekler, başım ağrıyo bu gün olmaz belki yarın yaparız diyen (PLC) programcılar. ama canları sağolsun sayelerinde fiş-priz bağlayabiliyorum, Pic'in Pic olmadığını, microişlemcinin beyin olduğunuda öğrettiler.) Demirci adama çok bile bunlar.;):)

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,341
Kullanıcılar
453,636
Son üye
Keremmesenn

Yeni konular

Geri