Yemek yapmak?

Biraz önce yaptım konuyuda görünce yazayım dedim:
Genellikle irmik helvası yaparım kıvamını tutturmak kolay olduğu için,
beş senedir yapmamıştım,
bir yemek tariflerine bakayım nasıldı ölçekler diye açtım neti ama
reklam rüklam bu nası tarif gramdı vs. bende tartı mı var dedim 15 saniye sonra interneti kapatıp göz kararı yaptım,
biraz yağı fazla şekeri az oldu ama
yıldız kayması gibiydi hemen kayboldu.

20210414_232944.jpg
 
Biraz önce yaptım konuyuda görünce yazayım dedim:
Genellikle irmik helvası yaparım kıvamını tutturmak kolay olduğu için,
beş senedir yapmamıştım,
bir yemek tariflerine bakayım nasıldı ölçekler diye açtım neti ama
reklam rüklam bu nası tarif gramdı vs. bende tartı mı var dedim 15 saniye sonra interneti kapatıp göz kararı yaptım,
biraz yağı fazla şekeri az oldu ama
yıldız kayması gibiydi hemen kayboldu.

Ekli dosyayı görüntüle 73446
ellerinize sağlık afiyet olsun. 30 yıldır şeker ve içinde şeker olan hiç bir şey yemediğimden tatlı bana çok uzak. gazlı şekerli içecekler de buna dahil, canım tatlı isterse kuru incir veya kuru erik yerim. zevk meselesi
 
Sayın @paskomya üstadım tatlı yemem dediniz daha baştan 1-0 sıfır yenildim 😃
Bende tatlıyı çok seviyorum.
Hocaların karnı büyük olur demiş kim dediyse ama yalan bence 🤣
 
Sayın @paskomya üstadım tatlı yemem dediniz daha baştan 1-0 sıfır yenildim 😃
Bende tatlıyı çok seviyorum.
Hocaların karnı büyük olur demiş kim dediyse ama yalan bence 🤣
kimsenin damak zevkine karışmam, sıfır şeker, yaşam tarzım, tuz ve yağı da hiç sevmem, bazen yemeğe tuz atmayı bile unuturum, tuzu da rafine değil, kaya tuzu ve değirmende çeker kullanırım. hani sağlık filan için değil kendi damak zevkim için. kimi tuzlu sever kimi de tatlı, damak zevkidir karışılmaz.
 
kimsenin damak zevkine karışmam, sıfır şeker, yaşam tarzım, tuz ve yağı da hiç sevmem, bazen yemeğe tuz atmayı bile unuturum, tuzu da rafine değil, kaya tuzu ve değirmende çeker kullanırım. hani sağlık filan için değil kendi damak zevkim için. kimi tuzlu sever kimi de tatlı, damak zevkidir karışılmaz.
Maşallah ustam sağlıklı sıhhatli uzun ömrünüz olsun inşallah.
 
tatlı yapmak için zamanım var derseniz harika magnolya tarifi verebilirim. kendileri fransız sütlü tatlılarındandır.

  • 10 adet çilek(muzda kullanabilirsiniz hocam)
  • 3 dolu yemek kaşığı krema
  • 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket cicibebe bisküvi(oreo bisküvisini tavsiye ederim başka bir lezzet.)

    yapılışına geçelim

  • Derin bir tencereye süt ,şeker, un nişasta, krema ve yumurta alınarak koyu kıvam alana kadar çırpılarak pişirilir.
  • Kıvam aldıktan sonra 1 paket vanilya ilave edip karıştırın.
  • Kuplara(çukur cam tabak olabilir.) çilekleri yerleştirelim, herkes kendi istediği gibi çilek bisküvi yerleştirmesi yapabilir.
  • Tabiki ☺kuplara önce muhallebi karışımından dökelim.
  • Üzerine robotta çektiğimiz(elimizle ezebiliriz toprak gibi olsun) bisküvilerimizi yayalım.
  • Üzerine tekrar muhallebi dökelim ve en üst kısmına da fındık kırıkları(oreo bisküvi tercihim ve tavsiyemdir.) serpelim.
  • Buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra yemeye hazır
 
tatlı yapmak için zamanım var derseniz harika magnolya tarifi verebilirim. kendileri fransız sütlü tatlılarındandır.

  • 10 adet çilek(muzda kullanabilirsiniz hocam)
  • 3 dolu yemek kaşığı krema
  • 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket cicibebe bisküvi(oreo bisküvisini tavsiye ederim başka bir lezzet.)

    yapılışına geçelim

  • Derin bir tencereye süt ,şeker, un nişasta, krema ve yumurta alınarak koyu kıvam alana kadar çırpılarak pişirilir.
  • Kıvam aldıktan sonra 1 paket vanilya ilave edip karıştırın.
  • Kuplara(çukur cam tabak olabilir.) çilekleri yerleştirelim, herkes kendi istediği gibi çilek bisküvi yerleştirmesi yapabilir.
  • Tabiki ☺kuplara önce muhallebi karışımından dökelim.
  • Üzerine robotta çektiğimiz(elimizle ezebiliriz toprak gibi olsun) bisküvilerimizi yayalım.
  • Üzerine tekrar muhallebi dökelim ve en üst kısmına da fındık kırıkları(oreo bisküvi tercihim ve tavsiyemdir.) serpelim.
  • Buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra yemeye hazır
yapacak olanlara yapıp yiyenlere afiyet olsun benim ilgi alanım değildir tatlı.
 
Yemek konusuna gelince aç kalmam ama kendi yaptığım yemekleride pek beğenmem.
O kadar uğraşınca zevki kalmıyor yemek yemenin.

Kuru fasulye pilav cacık yapmakta birşey yok, yemek yaptım denmez onlara.

Kayseri de bekar kaldığımda ekmeğimi kendim yapıyordum,
fırın ekmeklerini beğenememiştim bulumduğum semtin,
hamur açmak poğaça ekmek vs. yapmak kolay iş,
bende oklava merdane vs. de yoktu elde açardım.

Mantı denemelerimde oldu ama uğraşmayı sevmediğimden pek tekrarlamadım.

Bence en çok uğraştıran makarna yapmak,
sosu ayrı dert süzdüğün kabı tenceresi tabağı bulaşığı çok olması ayrı dert.

Genellikle et türü ve fırında yapılan yemekler bekarlar için ideal bence.
Hem tutturması hemde yapması kolay tadıda ayrı bir olay.
Hel benim gibi değilseniz tavuk balık yiyebiliyorsanız ne ala.
Tavuk şuan ekmekten ucuz herhalde.

Yemek yanında yemeği süsleyecek sos turşu veya kahvaltılık kurutulmuş domates gibi
önceden bir defa uğraşılıp hazırlanmış şeylerde iyi oluyor.

Takip ettiğim iki youtube kanalınıda paylaşayım:

Bunu biliyorsunuzdur Refika nın mutfağı:
https://youtube.com/c/refikaninmutfagi

Bu kanalında anlatımını beğeniyorum:
https://youtube.com/c/HayalimdekiYemekler
 
Yemek konusuna gelince aç kalmam ama kendi yaptığım yemekleride pek beğenmem.
O kadar uğraşınca zevki kalmıyor yemek yemenin.

Kuru fasulye pilav cacık yapmakta birşey yok, yemek yaptım denmez onlara.

Kayseri de bekar kaldığımda ekmeğimi kendim yapıyordum,
fırın ekmeklerini beğenememiştim bulumduğum semtin,
hamur açmak poğaça ekmek vs. yapmak kolay iş,
bende oklava merdane vs. de yoktu elde açardım.

Mantı denemelerimde oldu ama uğraşmayı sevmediğimden pek tekrarlamadım.

Bence en çok uğraştıran makarna yapmak,
sosu ayrı dert süzdüğün kabı tenceresi tabağı bulaşığı çok olması ayrı dert.

Genellikle et türü ve fırında yapılan yemekler bekarlar için ideal bence.
Hem tutturması hemde yapması kolay tadıda ayrı bir olay.
Hel benim gibi değilseniz tavuk balık yiyebiliyorsanız ne ala.
Tavuk şuan ekmekten ucuz herhalde.

Yemek yanında yemeği süsleyecek sos turşu veya kahvaltılık kurutulmuş domates gibi
önceden bir defa uğraşılıp hazırlanmış şeylerde iyi oluyor.

Takip ettiğim iki youtube kanalınıda paylaşayım:

Bunu biliyorsunuzdur Refika nın mutfağı:
https://youtube.com/c/refikaninmutfagi

Bu kanalında anlatımını beğeniyorum:
https://youtube.com/c/HayalimdekiYemekler
mutfak ve yemek yapmak aynı zamanda bir sanattır, benim kızımın annesi mutfakta yemek yapsın sanki on kişilik yemek yapıyor gibi bulaşık çıkarır, ben girdim mi mutfağa sadece tencere kirli kalır. zaten hatun salata ve çorbadan başka şeyi güzel yapamazdı, boşanma sebeplerinden biri de aldığı aşırı kilolardı. 55 kilo geldi 105 kilo gitti, kaç yıl oldu bilmiyorum ayrılalı şimdilerde 80 kiloya düşmüş. kızımı yanına gönderdim; kızıma yemek yapmayı yasaklamış, "baban seni ben kilo alayım diye mi gönderdi" demiş.
 
Son düzenleme:
Benim bu konuda bir teorim var ama doğruda olmayabilir tabi..

İstisnaları bir yana bırakırsak biz teknik elemanların "iyi Aşçı" olanına denk gelmedim. Nedense gözü kapalı fabrika kuracak adamlar iş yemek yapmaya gelince hiç o taraklarda bezi olmuyor, sevmiyor. Yani yeri gelince herkes bir şeyler yapar ama konu bu değil :)

Hele benim gibi sadece hazır yiyici tayfa ise yemek yapmaya uğraşacağıma aç yatayım daha iyi modunda dolaşıyor insan.

Not: Yine mevsimlerden "Ödev Zamanı" galiba.Forum çoşmak üzere bu konuda O yüden .Abi ve arkadaşlarımdan ricam var. Yediklerinize dikkat edin, sinirlenip şekeriniz yükselmesin. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
130,089
Mesajlar
932,980
Kullanıcılar
453,115
Son üye
Ramazan Soysal

Yeni konular

Geri
Üst