Yeni CNC'nin zamanı geldi

Zorunlu değişikliğe gidiyorum. Makinenin tabanı 120 milime çıktı.
 
Gövdedeki sigmaları 120'ye çıkarmamın sebebi vidalı milleri Y sigmalarının üzerine almak istemiyor olmam. Çünkü X eksenini daraltıyor. Milleri resimdeki gibi köprü ayaklarının dışına alacağım.

 

bnnde aynı mantıkla gidiyordum fakat, ray ile somun gövdesi için kullanacağın parçayı kalibreye sokman gerekiyor. çünkü piyasada satılan aluminyum levhalar kalibre edilebilmesi için 15mm alu 15.2, 10mm alu 10.2 gibi ölçülerle geliyor... buda extra maliyet çıkartabilir. şahsen benim elimde hiç cnc olmadığı için ben dışarıya fason imalat vereceğim.. o yüzden rayıda, gövdeyide aynı yüze bağlaman mantıklı olabilir.
 
güzel görünüyor
ama bir tavsiye,
uğraşmamak adına, bence motorları direk aralayıcı kullanmadan metale monte ederek yap derim. gerçi sende torna var her türlü yaparsın ama ekstradan iş yükü olacak bütün yuvarlak silindirleri aynı uzunlukta kesmen gerekecek falan filan.nasılsa somun vidalı milin motora olan kısmına hiç bir zaman değmeyecek yani mesafe var.
 
Arkadaşlar Suat arkadaşımızın yüklediği fotoları herhalde sadece ben göremiyorum, sizce sebebi ne olabilir?
Sezayi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…