Yeni CNC'nin zamanı geldi

Vidalar arka tarafta kısa kalıyor. Oraya da bir şey uyduracağız artık.

9.jpg


10.jpg
 
badem yatak ve bute muhtemelen en ucuz ve sağlam secenek olacaktır.... kolay gelsin
 
Çin'de BK-BF12'ler çok ucuzmuş yahu. Takımı 72 liraya geliyor.
 
Şöyle bir sıkıntı daha var. Kasaya 40x120 sigma kullandık ama içeriye döşemek için daha ince ve ucuz 120'lik başka sigma yok. Alternatif olarak tekrar 80'lik sigmaya dönüş yapabilirim. Piyasada 40x80 ağır ve 20x80 hafif sigma var. Köprü rayları ve vidalar biraz sıkışık olacak. Belki de hiç uymayacak. Akşam biraz uğraşayım bakalım.
 
Suat bey, başta kalın etli höh.. olsun istemiştiniz. niye 10 kanallı 45x45 serisinden gitmiyorsunuz? benim kaçırdığım bir sebebi var mı?
 
2. sayfadaki 15. mesajda nedenini açıkladım.
 
Suat bey benimde bi sorum var. Bir oncekide proje aluminyumdu.. govde sekli yapi genel olarak ayni..biraz daha saglami derken neden celik, epoksi harc..veya beton govde bir sey yapmak sizi cok daha ileriye goturecektir.. diye dusunuyorum.. benim tarafimda yapilmisin bir ustunu yapmak tatmin edici gelmekte.. bu sebepden sormak istedim...
 
Bir öncekinde eksenlerde yamukluk var. Parçalar kaynaklı olduğu için de düzeltemiyorum. Ne kadar düz zeminde kaynak yaparsam yapayım ısıdan dolayı esnemelerde küçük de olsa yamukluk oldu. Küçük derken benim makinemde tablanın bir köşesiyle karşı köşesi arasında 0.7mm fark var. Bunu araba raylarını oynatarak gideremedim. Bir de Y ekseninde ortada destek olmadığı için sert malzemelerde titreme yapıyor. Bu nedenlerle yenisini yapıyorum.
 
Aslinda dedigin seyler cozulebilir gibi geldi.... neyse yeninporjen hayirli ugurlu olsun..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,822
Mesajlar
920,774
Kullanıcılar
450,911
Son üye
fatih41311

Yeni konular

Geri
Üst