Ragıp Sarı
Üye
Yinede cnc routerde kesim yapan modelciler var keseceğimiz parça 3mm kontraplak ve balsa ağacı olacağı için çok düşük çapta bıçakla kesim yapılabilir 1mm gibi, daha önceki araştırmalarımda balsayı 1 mm bıçakla kesenlere rastladım ama kontraplağı 1 mm ile kesebilirmiyiz şimdilik deneyimim yok 3mm kontrayı 1er mm paso vererek kesebilir heralde yada çizimde değişiklik yapılıp köşeli yerlerde bıçağın biraz daha içeri girmesi sağlanabilir, şimdilik lazer duşunmuyorum ama ilerde olursa 2. El yada yerli imalat olabilir.helikoptere ilgim yok ama büyük ölçekli radyal motorlu uzaktan kumandalı model uçaklara çok ilgim var.
dediğiniz gibi lazer kesici ürünler model yapımında daha çok kullanılıyor.
şöyle izah edeyim.
lazer ışını ile kare bir delik delebilirken (köşeli)
cnc de kesim yaptığınız uç çapı kadar radius olur.
bu yüzden birbirine geçmeli tasarladığınız dizaynlarda lazer kesim daha mantıklıdır.
ülkede lazer ekipmanı bulmak biraz zor gibi (bir ara araştırdım pek bulamamıştım ve pahalıydı)
ben de ebay ve aliexpress lerde satılma k40 dedikleri 40w laser engraver makinesi getirten TR den bir firmadan aldım. çin malı makinelerin kontrol kartları çok berbat hatta pc de çalışan yazılımları bile kötü. dxf yi bile açamıyor o derece. mümkünse dsp controller kartlı olanlardan bakmanızda yarar var.
Pek girmeye fırsatım olmamıştı yeni gördüm mükemmel gözüküyor.Malum Z ekseni tablaya çok yakındı. Motoru tepeye çıkarmadan uç bile değiştiremiyordum neredeyse. Yenisini kesince bu dertten kurtuldum.
Ekli dosyayı görüntüle 28576 Ekli dosyayı görüntüle 28577 Ekli dosyayı görüntüle 28578 Ekli dosyayı görüntüle 28579 Ekli dosyayı görüntüle 28580
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?