Bnndenizz
Üye
Merhaba,elektrik bölümü (myo) 1.sınıf öğrencisiyim,bir takım sebeplerden ötürü sınavda istedigim başarıya ulaşamadım.Fakat elektrik alanı haricinde de tercih yapmak istemedim.Motivasonumu asla bozmadan yoluma devam ediyorum.Uzaktan eğitimde teknik bölüm okumak zor olduğu için,kendi kendime öğretmen olmaya karar verdim,bu site dahil olmak üzere Google uzerinde elektriğe dair ne kadar site varsa sabahlara kadar tarıyorum.Teknik terimleri not alıp,görevi nedir,iç yapısı nasıldır ? Değeri nasıl hesaplanır ? vs,gibi izlediğim videoları tabiri caizse,dibine kadar sıyırıyorum .Arıza videoları izliyorum,hatta mühendislik konularına girmesine rağmen hiç olmazsa kulak ve göz aşinalığı olması açısından konu ayırt etmeksizin okuyorum,kendi kendime anlatmaya çalışıyorum.Çalışmalarımın meyvesini şimdiden almaya başlıyorum,farz-ı misal,gördüğüm bir Smd direncin değerini okuyarak söylemek,bir transistörün datasheet’ini okumak.Sizin için çok çok temel şeyler farkındayım ama,işine hakim büyüklerimi yakalamaya çalışıyorum.Multimetrenin kullanımını videolardan öğrenip,emniyetli şekilde,pil gibi zararsız gerilim kaynaklarıyla temel deneylerle mevzuyu hazmediyorum günden güne .Uzun olduğunun farkındayım,lütfen hevesimi mazur görün .Ben mesleki ünvanım her ne olursa olsun,o konuda bilinmedik nokta bırakmadan zırh gibi yetiştirmek istiyorum kendimi,çünkü bana göre kişinin mesleğine saygısı ,kendisine saygısıdır .Naçizane,ileriye yönelik daha iyi gelişimim için,vereceğiniz tavsiyeleriniz olursa,seve seve dinlemek isterim.Saygılarımla.