Mexico ve Murat hocam biz doğruları söyledikçe resim net olarak ortaya çıkıyor. Çok net ve düz mantıkla paylaşım yaptım. Zaten bu bizim yazılarımızı görüpte etraflı düşünmeyen adamdan bi cacık olmaz. Biz Türk milleti olarak içimizden geçeni söylemiyoruz hep bir şekilcilik var. İçimiz ile dışımız farklı. Kafamızın içinde binbir tilki dolanıyor. Biri der herkes kamuya yüklenmesin, bakarsın adam kamuda çalışıyor. Biri bu mesleği seçtiysen bütün zorluklarını kabul edip çalışmalısın der, üstelik bu bayandır. Hamilelik, düzgün çalışma şartları ve uzun görüşleri ona belirttiğimde aldığım cevaptı bu. Aynı bayan arkadaşımız çok değil 3 ay sonra yine bu forumda çalışma şartlarından isyan ediyordu
) Emeklilik yaşı 65 diyorum, haftaya planı olmayan adamların nasihatını görüyorum.
Çok net masa başı istiyorum, kirin çamurun içinde şantiye yada fabrikada çalışmak istemiyorum dedim diye ne tembelliğimi ne haram yememi bırakmadılar. Oysa herkes hem fikir olduğu beni bu yüzden eleştirenlerin aynı şartlar olsa ben isterim diyen birisini bile sollayıp o işlere kapak atarlar. Bu hayatta basit ve akıllı oynayacaksın, kazandığın bazı sıfatlar sadece egonu kabarttırır. 50 sene içinde bu forumda şu an yazıları okuyan adamların tamamına yakını ölmüş olacak. Onun için çalışmak benim için amaç değil araç. Her anı insanca yaşabileceğimi, medeni şartlar arasında çalışabileceğim bir işi bulmam ve bunun sonuçu kendime ve sevdiklerime vakit ayırarak yaşamak istiyorum. Ailemdem sevdiklerimden uzak bir hayatı ayda 10 bin dolarda kazansam istemem, çünkü geçip giden zamanın telafisi olmuyor.