ustam ya sen bana düşman mısın? şaka şaka, kızım istanbul'da ben bodrum. benim tel kızımın eskisi mi note 10 lite, gidip şimdi samsung alamam. gps li bir şeyler bakmak lazım.
Bunun çalışması için sim kart ihtiyacı var. Ayrıca pilini sürekli şarj etmek gerekli. Artı yönü anlık olarak konum ve hız takibi vb. bilgileri görebiliyorsunuz.
Önceki paylaştığım cihazda sim kart ihtiyacı yok, pili 1 yıl civarı gidiyor. Eksi yönü anlık olarak konum takibi yok, airtag için iphone, smart tag için samsung telefon ihtiyacı var.
Sim karta aylık ödeme yapmak sorun değilse bu tür cihazlar daha güzel. Takip yapacağınız yazılım/web sitesi abonelik vs. istiyor mu istemiyor mu almadan önce araştırmak lazım.
Ustam bunlar bluetooth menzili kadar alanda etkili. Etraftan herhangi bir iphone kullanıcısı geçerken konumu o cihaz üzerinden paylaşıyor. Yanlış hatırlamıyorsam telefonun 200 metre yaklaşması yeterli.
Samsung için etrafta bir samsung telefon kullanıcısı olmalı.
Yani bu cihaz Dünyanın bir ucunda da olsa yanından bir iphone kullanıcısının geçmesi yeterli.GPS takip cihazları gibi sim kart ihtiyacı yok.
Bazı araç takip cihazları OBD üzerinden araçla alakalı verilerde paylaşabiliyor böyle bir cihaz kullanılırsa burada yazan değerin üzerinde tüketim olabilir.