e27duyu
Üye
Arkadaşlar iyi günler bugün sizlere üstünde düşündüğüm bir lamba fikrinden bahsedeceğim. Xenon ve Kripton atomlari grafen ile sabitlenmiş halde ve uygun bir frekansta rezonansa girerek titriyrolar. Normalde 683 lm sınırına takılırken burada xenon ve kripton atomlarinin bağları pikogram seviyesinde azaldığı için örmegin 1 watt ile 1000 lumen elde edilebilir. Çünkübu sistemde elektrik sadece rezonansı başlatmak ve atomların pikogram seviyesinde dönüşümünü yapmak için kullanılıyor.( Tabi yine bu sınıra takılır ama asıl güç atomların bağlarından gelir) Crı belilemek icin yapay Altın yapay Altın Katalizörü kullanılır ve fotonmar daha doğmadan kontrol edilir.( Bu şuanda mümkün değil) Sistemin dışı yapay elmas ile korunur. Sürücü içine gömülü olan sezyum ve Stronsiyum atomları jse sistemi dengede tutar. Ömür olarak ise sistem de yilranacak parça olmadigi dan dolayı Sürücü hariç gayet uzundur. Çünkü atomlar pikogram seviyesinde bağlarını kaybetmesi cok uzun zaman alır. Bu şuanki teknoloji, fizikle mümkün degil bunu biliyorum. Benim amacım böyle bir şey gelecekte olabilir mi veya olsaydı nasıl olurdu diye size sormak için yazdım. Görüşlerinizi belirtirseniz çok memnun olurum
Son düzenleme: