yeni site renkleri ve formatı

sitede yeni mesajlara tıklayınca eski mesajlarda görünüyor haliyle 20 sayfa falan mesaj gösteriyor sadece yeni mesajları göstermesini istiyorum.Kolay gelsin iyi çalışmalar.
evet bu konuda arkadasımız haklı yenı mesajları tıklayınca eskı msjlar gozukuyor ben yenı bır yorum yapsam daha sonra yenı mesajları tıklasam yorumum gozukmuyor bilginize!!!!
 

Yeni temaya ve yeni renklere geçtik ancak konuların ve mesajların yerleri sabit kaldı. Forumun şeklini çok fazla değiştirmemeye özen gösterdik. Ezbere bir şekilde bile konu açabilir hatta forumu gezebilirsiniz. Renkler ile ilgili sıkıntınızın daha önce belirttiğim gibi monitörünüzün ayarlarından olabileceğini düşünüyorum. İş yerimde kullanmakta olduğum monitörde mavi tonlar ve beyaz tonlar arasındaki renk farkları çok belirgin bir şekilde belli oluyor. Monitörünüz LCD ise biraz arkaya doğru yaslayarak göz izanızın monitörün tam orta noktasına gelmesini sağlayınız. Yine de düzelmezse renk ayarınızı biraz koyulaştırın.

Bu temanın orijinal rengi, beyaz zemin üzerine siyah yazılardı. Temanın orijinal rengi özellikle geceleri gözleri inanılmaz zorladığı için arka planı daha pastel renklerle boyayarak uzun süre forumu inceleyenlerin gözlerini yormayacak bir tonlama yapmaya çalıştık. Aslına bakarsanız biz de ilk olarak alıştığımız yüksek kontrastlı tonlamayı yapmaya çalıştık ancak yeni tema tamamen farklı olduğundan eski renk tonlaması uygulanınca çok kötü gözüktü. Keşke o zaman bir ekran görüntüsü kaydetseydim. Eski renklerin yeni temada ne kadar kötü gözüktüğünü görmüş olurdunuz. Hepimiz forumun yeni renklerine bir şekilde alışmaya çalışacağız. Sanıyorum ki renkleri beğenmemeniz dışında ciddi bir sorun yok. Geri kalan sorunları bir bir çözüyoruz.

Dün akşam itibariyle Google aramasını forum içi arama kutusuna entegre ederek arama özelliğini alıştığınız eski şekline çevirdik. Artık forum içi aramalarda eskisi gibi bütün sonuçlar listeleniyor.

Profil alanları ise sadece renk değiştirdi. Bunun dışında eskisinden hiçbir farkı yok. Eski versiyona artı özellik olarak profilinize girmeden açtığınız konuları ve yazdığınız mesajları takip edebilmeniz için forumun üst menü çubuğuna Konularımı ve Mesajlarımı Göster menüsü eklendi. Artık açtığınız konuları ve yazdığınız mesajları bulmanız çok daha kolay bir hale geldi.

Biraz daha sabırla ve sevgiyle yaklaşarak forumu eskisinden daha iyi bir hâle getirebileceğimizi düşünüyorum.


sitede yeni mesajlara tıklayınca eski mesajlarda görünüyor haliyle 20 sayfa falan mesaj gösteriyor sadece yeni mesajları göstermesini istiyorum.Kolay gelsin iyi çalışmalar.

Sayın secretagent Vbulletin henüz bir yama yayınlamadığı için açmış olduğunuz https://www.kontrolkalemi.com/forum/soru-gorus-sikayetler/52816-yeni-mesajlar-sorunu.html isimli konuda açıklanan yöntemler dışında başka bir seçeneğimiz malesef ki yok.

evet bu konuda arkadasımız haklı yenı mesajları tıklayınca eskı msjlar gozukuyor ben yenı bır yorum yapsam daha sonra yenı mesajları tıklasam yorumum gozukmuyor bilginize!!!!

Sayın 3elibrahim bahsettiğiniz özellik doğru çalışıyor. Kendi yazdığınız mesajı okumuş sayıldığınız için yeni mesajlara tıklayınca size gözükmüyor. Ancak diğer üyeler yeni mesajlara tıklayınca onlar okumadığı için onlara gözüküyor.
 
Benim sadece anasayfada kafam karışıyor ve gözlerim yoruluyor.

Ana sayfada bir şey araştırırken yada konu ararken kategori ve bölümlerin çok olmasından dolayı sanırım.

Fakat forumda hemen hemen her şeyin yerini öğrendim sayılır ve neyi nerede bulcağıma alıştım gibi bir şey
 
forumun yeni düzenine alışamamadan mı kaynaklanıyor yoksa forumdan mı sıkıldım tam emin olamıyacağım ama forumdaki değişiklikten sonra yazdığım mesaj sayısında ve siteye girişimde bariz bir düşüş var.
 
özürdiliyorum ama hala ısrar ediyorum bu site önemli ve benim için çok faydalı bir site ama gerçek şu ki site yeni renk ve format değiştikten sonra siteye 3 yada 5 defa girmedim ve e-mail adresimede artık kimseden cvp yada soru msj gelmiyor ya ben dışlandım yada herkes siteden renk yönetiöm ve biçiminden şikayetci gerçeği söylemem gerekirse renk sistemi eski haline yada benzer olarak tasarlanmadıkca muhtemelen buraya girmek aklıma gelmeyecek üzgünüm.!!!!!

renk tonları aynı çok açık ve yazılar kül rengi tonajında kaldığından okumak zor oluyor

sevgilim siyah kağıda siyah tonajında bana aşk mektubu yazdı ama benden karşılık alamadı çünki siyah üzerine siyah yazıyı okuyamadım sizcede aynı şey değilmi

mesela;hareketli reklamlar konular olsa zevkle her dakika girerim siteye okurum
 
sitenin eski versiyonunda yani yeni format ve renk yapısı değişmeden önce günümün yarısı burada geçiyor onlarca konu açıyor öğreniyor cevaplıyordum son 5 aydır siteye girmiyor bakmıyor e-mailime cvp dahi gelmiyor elektrik genel konulu başlıkta 400 kişi olurken bugün 180 kişi var neden acaba lütfen ne yapıp edip düzeltin siteyi teşekkürler.artık bu önerime cevabı okumak için belki 20 belkide 40 gün sonra uğrarım
 

Sayın yavuz31 forumda aktif olarak bulunan üye sayısının düşmesi tamamen mevsimsel nedenlerle gerçekleşiyor. Forum kurulalı 5 yıl oldu ve her yaz dönemi forumun aktif üye sayısı bir miktar düşüyor. İstatiksel olarak aktif üye sayılarını her gün denetliyorum. Bu yaz döneminde geçen yılın aynı gününe göre daha düşük aktif üye sayısına neredeyse hiç düşmüyoruz. Genellikle geçen yılın aynı dönemine göre daha yüksek aktif üye sayısında seyrediyoruz. Yani eski tema da olsa yaz dönemi bitene kadar üye sayısında bariz bir artış olmayacaktır.

Daha önce bir kaç defa daha söylemiştim eski temayı yükleyebilmemiz teknik olarak mümkün değil. Eski temanın renklerini bu temaya uyarladığımızda ise forumun şu halinden çok daha kötü gözüküyor.

Teknik bir forumda teknik bilgiler almayı görünümden ön planda tutmak gerektiğine inanıyorum. Sonuçta internet hergün değişerek gelişiyor. 2008 yılında çok kullanışlı ve alışılmış olan SMF forum veri tabanından Vbulletin veri tabanına geçtiğimizde sizin gösterdiğiniz tepkiden çok daha fazla tepki gördük. Ancak aynen şu dönemde olduğu gibi teknik mecburiyetlerden dolayı geri dönüş yapılamadı. Eski temanın renklerini siz ne kadar seviyorsanız biz de o kadar seviyorduk ama forum veri tabanının güvenliğini sağlayabilmek için vbulletin veri tabanını güncellemekten başka çaremiz yok.

Şu anda forum eski temadan çok daha kullanışlı bir hale geldi. Artık üstü ve altı sayılarını direk yazabiliyorsunuz. Örneğin: (2[SUP]2[/SUP]+2[SUB]2[/SUB])

Ayrıca microsoft word de yazdığınız formülleri ve yazıları tek bir tuş yardımıyla foruma aktarabiliyorsunuz. Temayı sadece renk olarak değilde kullanım kolaylığı olarak ele alırsanız eski temadan bir sürü artısı olduğunu görebilirsiniz.
 
bencede eskisi iyidi bu ilk halini görenlerden biriyim bende bu hali hiç hoşuma gitmedi Yavuz beyin dediği gibi gelen gideni aratır .
 
Videoları direkt link vererek forma eklenebiliyor, renkler ilk halinden çok daha iyi bence
 
Son düzenleme:
bende gayet guzel buluyorum formumuzun yenı halını hrsey acık ve net emegı gecen arkadaslara tesekkur edrım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…