bilgisayar yazılımı konusunda suat bey'e katılıyorum. bu konuda ileri vadede, artsoft ile anlaşıp ortak yoldan ilerlemeniz, bu makineyı alacak kişinin tekrar sizin yazdığınız programı öğrenmekle zaman kaybetmemesini sağlayacaktır. şu şekilde, yaklaşık olarak 10 yıllık bir cnc tezgah ustası, sadeec mach3le çalışmışsa, mach3 kullanmak isteyecektir. yada cad programlarından herhangi biri. neyse, ben çok burnumu sokmak istemiyorum, çünkü buradaki arkadaşların bilgi birikimi, benim gibi amatörlerin çok önünde. o sebeple, VMC yapacaksanız, kesinlikle döküm olarak uygulamaya geçmeniz. rayları kırlangıç geçme, universal freze tarzında olabilir. mümkünse, şirketinize ait renk seçin.. mesela, Bosch'un Yeşil rengi, Makitanın Mavi Rengi, Dewaltın Sarı rengi.. optimum'un beyaz gri ve hizmet belirten sarı ve mor renkleri gibi.. bu sayede piyasada bu işi ciddiye alarak yaptığınınzı gösteren ince bir ayrıntı olur. ve özgün olmanız sizi piyasada bir adım öteye taşır... tasarım ve iyi bir planlama ile, nice özcanlar freze makine kalıp sanayi ticaret turizm rent a car vs gibi şirketlerin önüne geçebilirsiniz. yapacağınız tasarım ve makineleri en ince ayrıntısa kadar gösteren bir web sitesi tasarımı oluşturun. gerekirse, imalat hanenin içini müşteriye izletecek 24 saat izlenecek kamera bile olabilir. bunlar hep piyasaya hızlıca girmek için yapılabilecekler listesi kanımca. ölçüm testelerinizi, hatta ve hatta, bir tane vidayı gövdeye sıkarken bile tork anahtarı kullanarak, şu basınçta ve şu yükte moment uygulayarak montajlıyoruz dediğiniz anda, işin içine yüksek mühendislik girer.. bizim almandan ingilizden zarttan zurttan farkımız yok. yeter ki, şu enerji ve alım gücü içimizde, elimizde olsun.
saygılar, sevgiler, başarılar.