Yg İŞletme sorumluluĞu

EnisÇAYKAN ' Alıntı:
Konuya yardımcı olmak isterim.
Yüksek gerilimde çalışma yetki belgesi ...
Sn Enis
Bahsettiğiniz kursa teknisyen arkadaşlar katılıyor ve neticesinde aldıkları belge Kuvvetli Akım Tesislerinde Çalışma Belgesi. Benim bahsettiğim Kuvvetli Akım Tesislerinde İşletme Sorumluluğu. Galiba yanıldınız çünkü bu belgeyi şuan sadece EMO veriyor.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Herkese Selamlar Herkesin Bu konuda yazdığı Yazıları okudum epey faydalı oldu Benim için.
Bende bir Fabrikada işe yeni başladım eğer YG tesislerinde işletme sorumluluk belsesini alırsam bana ve şirkete ne gibi faydaları olacak_?
Birde fabrikada çalıştığımdan dolayı bu belgenin masraflarını benmi yoksa şirketmi karşılamalı?
Şimdiden teşekkürler...
 
Öncelikle herkese merhaba yazılanları okudum bilgiler için teşekkürler. Bu konuda tecrübe sahibi olan büyüklerim yardımcı olursa çok sevinirim ben yeni mezun bir Elektrik mühendisiyim RES'de işletme sorumluluğu için bir iş teklifi aldım.Yüksek gerilim tesisin getirdiği sorumluluğunun ve bu konuda daha önce bir tecrübe sahibi olmamamdan dolayı çekincelerim var.
Sizce bu konuda tecrübe sahibi olmayan biri bu işi yapabilir mi?
 
Hocam yanlışınız var teiaş soma da da mühendise bu belgeyi şart koşuyor.Emo ile hiçbir alakası yok
 
Arkadaşlar merhaba,

Bende geçen hafta bu belgeyi aldım. İzmir'de bir fabrikada çalışıyorum trafo işletmemiz dışarıdan bir mühendise yapılıyordu ama artık belgem var. Şimdi ne yapmam gerek? İşletme sahibi ile yapacağım sözleşmeyi Emo'ya ve tedaşa mı gönderecem?
Açıkça yapmam gereken prosedürü anlatabilir misiniz?
 
İşletme Sorumlusunun Yükümlülükleri
Madde 7 — İşletme sorumlusunun yükümlülükleri şunlardır.
a) İşletme sahibine ait olan bu Yönetmelik kapsamındaki YG tesislerinin (üçüncü şahıslarla ortak kullanılan YG tesisleri hariç olmak üzere) işletme sorumluluğunu üstlenmiş olur. İşletme sorumlusu kanunlar karşısındaki sorumluluk dışında, işletme sahibi adına enerji sağlayan kuruluşa karşı da sorumlu ve muhataptır.
(Y.G İşletme sorumlusunun TEDAŞ'a bildirilmesi gerekiyor)
o) Gerek gördüğünde ya da en fazla dört ayda bir tesisin durumuna, yapılacak çalışmalara, varsa sorunlara, çözüm önerilerine ve alınacak önlemlere ilişkin raporunu enerji sağlayan kuruluşa, işverene ve ilgili EMO birimine vermek üzere rapor düzenler.
(Raporlarınızı TEDAŞ'a,işverene ve EMO'ya vermeniz gerekir)
 
Raporlar tedaşa emoya ve işverene veriyoruz tamam da sözleşmeyi sadece emoya imzalatacaz onayına sunacağız değil mi?
 
sn.bLAckMamBa,
İşletme sorumlusuyla yapılan sözleşmeyi EMO nun onayından sonra TEDAŞ'a göndermeniz gerekir.
iyi çalışmalar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…