merhaba. ben de YG işletme sorumluluğu eğitimini ocak ayında aldım ve şuan çalıştığım fabrikanın sorumlusuyum. Konu ile ilgili çok net bilgi elde edemediğim ve yeni bir mühendis olduğum için eksiklikler konusunda endişeliyim. Ben de dediğiniz şekilde Tedaş'a sorumluluk bildirimi yaptım. Eğitim notları kitabından aldığım ve fabrikaya uyarladığım bir bakım ve temizlik checklisti oluşturdum. Eksik iş güvenliği malzemelerini belirlemek adına da neon lambalı ıstanka ve topraklama kabloları dışında bir eksik bulamadım. Zaten YG ayakkabısı, YG taburesi, YG eldiveninden başka da pek bir şey olduğunu bilmiyorum. Sanırım dediğiniz gibi belirlediğimiz tüm eksiklikleri en azından gerektiğinde haklılığımızı göstermek adına kayıt ve resmiyete dökmemiz gerekiyor. Benim anlayamadığım ve bir türlü cevabını bulamadığım nokta bütün bu işlerin bir standardı yok mudur? Bu standardı kim belirler? Yapmam gereken ama eksik olan noktaları nasıl tespit edebilirim? Bu noktada daha tecrübeli arkadaşların yardımını rica ediyorum. Yönetmelikler sanki bu konulara yuvarlak değinmiş. Belirli bir esneklik olması işimizin standardizasyonunu etkiliyor gibi. Yani ben yaptığım çalışmaların geçerliliği ve yeterliliği hakkında şüphe duyuyorum. Bu konuda yardımlaşma ve paylaşım içinde olmaya hazırım. Teşekkürler