YG(OG) Hattı Parafudr Kullanımı

HNL

Üye
Katılım
14 Ağu 2024
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
29
Merhaba.

Kafama takılan bir noktada siz değerli meslektaşlarımın değerli bilgisine danışmak istiyorum. Aslen otomasyon alanında çalışıyorum. Saha ziyaretlerim sırasında 400kVA direk tipi transformatöre ait seksiyoner ayırıcıdan önce Parafudr kullanıldığı gördüm. Ancak başka bir tesiste yine 400kVA trafo tesisinde parafudr ayırıcıdan sonra montajlanmıştı. Biraz araştırdığımda TEDAŞ uygulama esaslarında ve dağıtım şirketleri dokümanlarında aşağıdaki çizim karşıma çıkmakta. Yani parafudr ayırıcı(YG sigorta) öncesinde. Köşk tipi tesislerini incelediğimde havai hattan yer altına geçtiğinde parafudrların yine ayırıcıdan sonra montajlandığını gözlemledim. Konuyla ilgili bağlantı farklılıklarının hangi durumdan kaynaklandığı noktasında cevaplarınızı rica ediyorum. Herkese iyi forumlar.

 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Son istenilen uygulama,trafo seksiyoneri sigortası çıkışına bağlanacaktır.
 
Dağıtım şirketine ait trafolarda hatta parafudr bağlanıyor. .Özel trafolarda ise OG sigortanın çıkışına parafudr bağlanıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…