YG(OG) Hattı Parafudr Kullanımı

HNL

Üye
Katılım
14 Ağu 2024
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
29
Merhaba.

Kafama takılan bir noktada siz değerli meslektaşlarımın değerli bilgisine danışmak istiyorum. Aslen otomasyon alanında çalışıyorum. Saha ziyaretlerim sırasında 400kVA direk tipi transformatöre ait seksiyoner ayırıcıdan önce Parafudr kullanıldığı gördüm. Ancak başka bir tesiste yine 400kVA trafo tesisinde parafudr ayırıcıdan sonra montajlanmıştı. Biraz araştırdığımda TEDAŞ uygulama esaslarında ve dağıtım şirketleri dokümanlarında aşağıdaki çizim karşıma çıkmakta. Yani parafudr ayırıcı(YG sigorta) öncesinde. Köşk tipi tesislerini incelediğimde havai hattan yer altına geçtiğinde parafudrların yine ayırıcıdan sonra montajlandığını gözlemledim. Konuyla ilgili bağlantı farklılıklarının hangi durumdan kaynaklandığı noktasında cevaplarınızı rica ediyorum. Herkese iyi forumlar.

Ekran görüntüsü 2024-08-07 081022.png
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Son istenilen uygulama,trafo seksiyoneri sigortası çıkışına bağlanacaktır.
 
Dağıtım şirketine ait trafolarda hatta parafudr bağlanıyor. .Özel trafolarda ise OG sigortanın çıkışına parafudr bağlanıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,090
Mesajlar
923,154
Kullanıcılar
451,394
Son üye
ENESCAMUZCU

Yeni konular

Geri
Üst