Yurt dışına el takımı ve cihaz götürmek

serkan_48

Üye bildiğin dümdüz üye
Arkadaşlar merhabalar.

Aramızda yurt dışına gidip gelen varmı?

Özbekistanda bir iş var. Bir cihazda arıza var ve oraya gidip cihazın arızasını gidermem lazım.

Sorun arızanın giderimi için Türkiye'den takım ve cihaz götürmem lazım.

Bu noktada ülkeye girerken nasıl bir prosedür işletmem lazım? Pasaportum şahsi bordo pasaport. Bu pasaportla ülkeye elimde takımlarla giriş yapabilir oradaki işi yapabilir miyim? Yoksa beni kapıdan geri gönderirler mi?

Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Arkadaşlar merhabalar.

Aramızda yurt dışına gidip gelen varmı?

Özbekistanda bir iş var. Bir cihazda arıza var ve oraya gidip cihazın arızasını gidermem lazım.

Sorun arızanın giderimi için Türkiye'den takım ve cihaz götürmem lazım.

Bu noktada ülkeye girerken nasıl bir prosedür işletmem lazım? Pasaportum şahsi bordo pasaport. Bu pasaportla ülkeye elimde takımlarla giriş yapabilir oradaki işi yapabilir miyim? Yoksa beni kapıdan geri gönderirler mi?

Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
@vecivicivokke gidip geliyordu yurtdışına. Ona sormak lazım.Ben çantama paket paket sigara doldurmuştum yurtdışının sigarası bana uymaz diye.

Son düzenleme:
pek sorun çıkaracaklarını sanmıyorum ama bazı belgeleri hazır etmekte fayda var. cihazın şirket demirbaşı olduğu. ve ne işe yaradığının dökümanları. karşı şirketin davet yazısı (bakım. onarım, tamirat için davet edildiği yazılı belge.
normalde ticari olmayan elektronik cihazlar için çıkışta sadece foto çekip tutanakla göndermeleri lazım. dönüşte getirdiğinde foto ile kontrol ediyorlar diye biliyorum.

pek sorun çıkaracaklarını sanmıyorum ama bazı belgeleri hazır etmekte fayda var. cihazın şirket demirbaşı olduğu. ve ne işe yaradığının dökümanları. karşı şirketin davet yazısı (bakım. onarım, tamirat için davet edildiği yazılı belge.
normalde ticari olmayan elektronik cihazlar için çıkışta sadece foto çekip tutanakla göndermeleri lazım. dönüşte getirdiğinde foto ile kontrol ediyorlar diye biliyorum.

Emin değilim bu ülkeye 2 defa gittim ama yanımda takım teçhizat götürmedim.

Ülkeye girişte 2 bölüm var gümrüksüz ve gümrüklü. Bir noktada yanındaki cihazların kayıt altına alındığı deklarasyon verilen yer var. Acaba yanımdaki ekipmanları deklare edip ülkeye girebilir ve sonrası aynı şekilde mi çıkış yapılıyor bunu anlayamıyorum. Yada benim pasaport bu iş için uygun değil mi?

Daha önce tecrübesi olan biri yardımcı olursa çok sevinirim.

Internette aradım ama çalışma vizesi alımı ile ilgili sayfalar çıkıyor. Anlayamadım gitti.

Emin değilim bu ülkeye 2 defa gittim ama yanımda takım teçhizat götürmedim.

Ülkeye girişte 2 bölüm var gümrüksüz ve gümrüklü. Bir noktada yanındaki cihazların kayıt altına alındığı deklarasyon verilen yer var. Acaba yanımdaki ekipmanları deklare edip ülkeye girebilir ve sonrası aynı şekilde mi çıkış yapılıyor bunu anlayamıyorum. Yada benim pasaport bu iş için uygun değil mi?

Daha önce tecrübesi olan biri yardımcı olursa çok sevinirim.

Internette aradım ama çalışma vizesi alımı ile ilgili sayfalar çıkıyor. Anlayamadım gitti.
çalışma vizesini geç, gümrüklü alanda deklare ettir geç. zaten dönüşte de aynı yerden gireceksin. yaptığın iş dolaylı çalışma hizmeti vermeye gidiyorsun. orada çalışıp üretimde bulunmayacaksın, ekonomiye katma değerin olmayacak. arada fark var. yine de belgeler yanında olsun. kazma ve mevzuat bilmeyen memur çok. biri işgüzarlık yapmaya kalkar. ne olur, ne olmaz.

Eseginizi saglam kaziga baglayin.

Yurtdisina cikartip bavulunuzda geri getirdiginiz cihazlara gumrukte el konulmasi riskini atlamayin.

Ulkemize kisa sureligine teknik amacla gelecek personele montaj vizesi adi altinda ozel bir vize veriyoruz.

Benzeri uygulama diger ulkelerde de olabilir. Gitmek istediginiz ulkenin konsolosluk gorevlileri ile gorusun. (Kolay olmasa da)

Son düzenleme:
Havayolu şirketine sorun, gerekli güvenlik sınırları içinde ise bavula koyup götürünüz.

Ana kural, kabine alamazsınız.

Orada gümrüksüz alandan geçeceksiniz, beyan edeceğiniz bişey yok. Girecek ve çıkacaksınız.

Ben hep ufak aletler çıkardım, böyle bir cihazla bilemiyorum.

Havayolu şirketine sorun, gerekli güvenlik sınırları içinde ise bavula koyup götürünüz.

Ana kural, kabine alamazsınız.

Orada gümrüksüz alandan geçeceksiniz, beyan edeceğiniz bişey yok. Girecek ve çıkacaksınız.

Ben hep ufak aletler çıkardım, böyle bir cihazla bilemiyorum.

Bavula sığdırmak çözüm değil. Gümrüksüz alandan çıkışta Varış noktasında xray ile bavulları bakıyorlar. Şüphelendikleri bavulları açtırıp içindekileri soruyorlar.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri