yuzde 130 kapasitif sorunu

Arkadaşın sorunu reaktif değil kapasitif kompanzasyon reaktife kumanda ederek dengeyi sağlar kapasitife girdiği için kompanzasyonu kapatsa bile farkeden bişe olmayacak.eğer röle 1 gösteriyor ise mutlaka sayacı kontrol edin başka yerde olması imkansız
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
konuyu açan arkadaşım yurtla ilgili biraz daha bilgi paylaşırsanız aldıgınız degerler hangi periyottaki sonuçlardır
işletmenizin ana beslemeden en son alıcıya kadar olan kısmı ve kompanze etmeye çalıştıgınız şekli biraz bahsederseniz daha çok yardımcı oluruz
 
Sayin gezer77, bahsettigin panoyu devre disi birakma isini zaten daha once yaptik. pano devre disi iken yine kapasitif oran yuzde 130 larda. Zaten panoyu devreye aldigimizda da kondansator cekmiyor. Beni sasirtan neden sayac kapasitif yazarken bile, role cos fi degerleri 1 veya 1 e yakin oluyor. Tabii bir de ne yapabilirim bu durum icin?
arkadaşım sorununuzu düzeltip düzeltmediğin konusunda bilgi verirmisin ?
 
bencede sayacın arızalı olma ihtimali çok yüksek
 

Forum istatistikleri

Konular
129,216
Mesajlar
924,324
Kullanıcılar
451,582
Son üye
irem polat

Yeni konular

Geri
Üst