izbedenses
Üye
Merhabalar büyüklerim Geçen yıl bir firmadan aldığımız küçük cnc makinamızı ancak aktif kullanmaya başladık. ve sorunu ancak görebiliyoruz. Yazılım olarak mach3 ve aspire kullanıyorum. Kısa süreli işlerde bir sorun yok, ama özellikle vcarve yaparak yazı kazıdığımda, z ekseni sık sık inip kalktığında, 10 dakika kadar sonra z ekseni havadan hareket edecek kadar kalkmış oluyor. havadan hareket ettirdiğimde, yüksüz çalışırken de aynı sorun oluyor. hatta yarımsaat yazı kazıyacağı zaman neredeyse 2 cm kalkmış oluyor. Çözüm için anladıklarımdan yaptıklarım
setting bölümünde kumpasla tüm eksenlerin hareketlerini düzelttim. ilk baktığımda her eksende 3-4 mm lik bir kayma vardı. ayarlandı. şimdi 400 mm de 0,2mm sapma var z ve y de z de ise kumpas ölçümüne göre hiç kayma yok.
kaplin vidalarına bakın demişlerdi başka bir konuda ona da baktım. vidalar sağlam.
sadece alttan yukarı doğru güç uyguladığımda, 2-3 mm lik resimdeki bu işaretli boşluk hareket ediyor. milin bağlandığı bölüm yukarı doğru kalkıyor. başka da herhangi bir esneme boşluk bulamadım.
mümkün olduğunda forumdaki ilgili konulara baktım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim
Mkx-4 kart
motorlar da 57bhh82-300e-21be tip motorlar.
setting bölümünde kumpasla tüm eksenlerin hareketlerini düzelttim. ilk baktığımda her eksende 3-4 mm lik bir kayma vardı. ayarlandı. şimdi 400 mm de 0,2mm sapma var z ve y de z de ise kumpas ölçümüne göre hiç kayma yok.
kaplin vidalarına bakın demişlerdi başka bir konuda ona da baktım. vidalar sağlam.
sadece alttan yukarı doğru güç uyguladığımda, 2-3 mm lik resimdeki bu işaretli boşluk hareket ediyor. milin bağlandığı bölüm yukarı doğru kalkıyor. başka da herhangi bir esneme boşluk bulamadım.
mümkün olduğunda forumdaki ilgili konulara baktım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim
Mkx-4 kart
motorlar da 57bhh82-300e-21be tip motorlar.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: