Yıllardır hobi amaçlı yapıp, kullandığım cnc de değişiklik yapmak istiyorum. x ve y eksenlerini metalden yapmıştım ancak z ekseni (y ekseni hareketini yapan yatak ve spindel yatağı) mdf den. Üzerinde 2.2 kw. hertz var. Zorladığımda esneme azda olsa oluyor.
Z eksenini de nasipse metale çevirmek istiyorum. Et kalınlığı vs. ne önerirsiniz.
15 mm aluminyuma çevirmekle kalma sadece? spindle ın ağır ve z motorun da cok güçlü gözükmüyor z eksen hareket mekanizmasını zaman kayışlı dişli sisteme çevir... motor a kucuk dişli vidalı mil tarafına buyuk dişli gelecek şekilde yap...bende şu aralar bu dediğime çevirmek üzereyim... z eksenim adım kaçırıyor mesela şu an bnm de...
15 mm aluminyuma çevirmekle kalma sadece? spindle ın ağır ve z motorun da cok güçlü gözükmüyor z eksen hareket mekanizmasını zaman kayışlı dişli sisteme çevir... motor a kucuk dişli vidalı mil tarafına buyuk dişli gelecek şekilde yap...bende şu aralar bu dediğime çevirmek üzereyim... z eksenim adım kaçırıyor mesela şu an bnm de...
çünkü bu tür metaller genelde hep burkulmuş şekilde oluyorlar ve montajda sıkıntı çıkıyor.
ben 20mm aluminyumu iki yüzeyini de traşlayarak kullandım. o yüzden ne kadar özenerek yaparsanız o kadar hassas iş çıkıyor.