Zaman Rölesi Çalışma Aralığı

WhatsApp Image 2025-05-05 at 17.40.17.webp

Selam Herkese İyi forumlar;

Yukarıdaki zaman rölesinde çalışma aralığını tam olarak anlayamadım. Bu yüzden sizden yardım almak istedim. Duration kısmı TON zaman rölesi . Internal kısmı ise TOFF zaman rölesi olması lazım. Fakat Interval ve Duration çalışma süreleri tam olarak nasıl yardımcı olabilir misiniz?
Ek olarak mavi potlar ne işe yarıyor orasını hiç anlamadım

Ekli dosyayı görüntüle 115683

Selam Herkese İyi forumlar;

Yukarıdaki zaman rölesinde çalışma aralığını tam olarak anlayamadım. Bu yüzden sizden yardım almak istedim. Duration kısmı TON zaman rölesi . Internal kısmı ise TOFF zaman rölesi olması lazım. Fakat Interval ve Duration çalışma süreleri tam olarak nasıl yardımcı olabilir misiniz?
Ek olarak mavi potlar ne işe yarıyor orasını hiç anlamadım
https://www.mouser.com.tr/datasheet...ed-timers-chronos-2-timers-17-5-mm--43344.pdf

Maviler,ton,tof için zaman çarpanı ( kat olarak artırmak için ) olabilir.Tof 2 kat,Ton 3 kat artırılmış.

Ekli dosyalar

• IMG_20250505_205831.webp
    IMG_20250505_205831.webp
    33.4 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
2 röle çıkışı var diyerekten arttırıyorum. Üstte ki bir rölenin çekim süresi temsil misal 6-60 s ye getirildiğinde 6 ile 60 saniye arasında..... Hımm bilemedim ne saçma bir değer aralığı . Üsttekini boş verin 2. Olan mühürleme süresi olsun . Bence mantıklı oldu 😂

beyaz trimpot: ana süre (kaba ayar)
mavi trimpot: ayarlamak istediğin zaman aralığı (ince ayar)

fotodaki T-on ayarını örneklersek:

beyaz trimpot: 6-60s
mavi trimpot: 3 (yaklaşık)

60*0.30= 18 saniye

Son düzenleme:
2 röle çıkışı var diyerekten arttırıyorum. Üstte ki bir rölenin çekim süresi temsil misal 6-60 s ye getirildiğinde 6 ile 60 saniye arasında..... Hımm bilemedim ne saçma bir değer aralığı . Üsttekini boş verin 2. Olan mühürleme süresi olsun . Bence mantıklı oldu 😂
Sistem olarak alttaki süre geçtiği zaman üstekki süre aralığı kadar motora yol veriyor :) :) :)

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri