Zelio ile yaptığım çift el buton çalışması

zelio soft ile internette motora yolverme tarzında örnekler mevcut fakat butür örnekleri göremediğim için yaptıgım bazı çalışmaları ara ara burada paylaşacagım
bu paylaştıgım çift el butonu konfigrasyonu
senaryo herhangı bır butona basıldıgında belırlı sure içinde dıger butona basılmazsa valfe komut gıtmyecek
belırlı sure ıcınde dıger butona basıldıgında valf çalışacak
butonların ıkısındende el çekılınce valf duracak ..
konfigrasyon simüle edilip kontrol edilmiştir

Ekli dosyalar

• resim_2025-10-22_225431468.webp
    36.8 KB · Görüntüleme: 47
  • resim_2025-10-22_225853243.webp
    12.1 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Ben de en son çizdiğimi paylaşayım belki faydası olur . Arıtma havuzunda ph kontrolü için, fakat zelio kullanmadım kumanda ile sadece.
1-0-2 man/oto mandal buton. Man. konumda iken starta basıldığında ph durumuna bakmadan pompa çalışır. Oto konumda iken ph üst sınıra gelene kadar pompa çalışmaya devam eder, Üst sınıra geldi pompa durdu. alt sınıra geldi tekrar çalıştı.

Merhaba, burdaki çalışma şartlarını sağlayan başka bir çizim, çeşitlilik olması açısından paylaşıyorum.

Ekli dosyalar

• Çift Buton.webp
    30.6 KB · Görüntüleme: 24
Merhaba, burdaki çalışma şartlarını sağlayan başka bir çizim, çeşitlilik olması açısından paylaşıyorum.
tesekkürler

teşekkürler..
ph degerini okuduğunuz enstruman nedir?

belırlı sure ıcınde dıger butona basıldıgında valf çalışacak
butonların ıkısındende el çekılınce valf duracak ..
konfigrasyon simüle edilip kontrol edilmiştir

Mustafa bey;
Valf devresi üzerindeki butonların kapalı kontakları, butonlar basılıyken valfin çalışmasını engelleyecektir.
Yazılı olan senaryonun çalışabilmesi için butonlara ait kapalı kontakarı kaldırmalısınız.

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.webp
    40.7 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:

üstadım, butonlara ait kapalı kontaklar, butonlardan el çekildikten sonra valf çıkışını resetlemek için kullanılmış.

SQ1: valf set
RQ1: valf reset

Sayın kocamanusta

Reset satırında "Valf Emri" tanımından ötürü, valfin o satırda aktif olduğunun yanılgısına kapıldım.

Tanıma odaklanınca set reset ayrıntısını atlamışım.

Uyarı için teşekkürler.

Son düzenleme:
Dozaj pompası mesajınızı okuyunca bile tüylerim diken diken oldu . Hava sıcak olur kalibrasyon kaçar , soğuk olur kalibrasyon kaçar . Bakarsın dozaj yapılan yere su kan rengi olmuş , belli habire asit basmış , borulardaki küfü pası sökmüş . Allahtan aldılar o işleri benden huzura erdim .

Butonların herhangi birinden el çekilince sistem durmayacak galiba?
6.satırdaki i1 ve i2 butonlarını seri değil de paralel bağlarsanız devre amacına daha iyi hizmet etmiş olur sanki.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…