1-Neden basit bir deney ile video eklentisi yapılmamış siteye ?
2-Sitede 380V'luk ürün ile 220v'luk ürün fotosu neden aynı?
3-Düşük gerilimin cihazlara zarar vermeyeceği şeklinde yazı var sitede bu doğru değildir. Düşük gerilim koruması yok bu büyük bir dezavantaj.
4-Anladığım kadarıyla A.G. parafudr mantığı ile çalışıyor. Topraklaması olmayan yada direnci büyük olan yerlerde de aynı korumayı sağlayabiliyor mu?
Çoktandır bu sitede trimbox adında bir şeyin bazı üyelerce diğer forum üyelerine şiddetle tavsiye edildiğine tanık oldum. Bu konu hakkında bu zamana kadar kendimi tuttum;ancak nedense bu şeyle ilgili kimsenin fazla yorum yapmamasına ve tavsiyelerin de günden güne artmasına dayanamayarak, yeri de gelmişken bu şeyle ilgili bildiklerimizi forum üyeleriyle paylaşmak istedim.
Biz FKS Otomasyon olarak bu şeyi inceledik. İçinin varistör ile donatıldığını gördük. Kısacası çarşıda pazarda satılan prizlerden hiç bir farkı olmayan tamamen aldatmacadan ibaret bir şey ( cihaz bile demek istemiyorum )
Şimdi bunu üreten firmanın evvelâ bizim yaptığımız gibi (bkz.fksotomasyon.com) internet sitelerine bu şeyin test videolarını koymuş olması gerekirdi.Bu işler " yaptım oldu ! " demekle olmaz. Bilimsel bir buluşun ispatı gerekir. İspat yok, reklâm çok.
İkincisi, bu cihaz denildiği gibi yüksek voltajda koruma yapacak diye kimse umutlanmasın çünkü yüksek voltajda bu cihaz hiçbir işe yaramayacaktır.Koruma yapacak bir cihaz öncelikle pik dalgalarında dahi kendini koruyabilecek şekilde, yazılım kullanılmadan ve tamamen entegre olarak dizayn edilmelidir.
Toprak zayıflığında veya faz-nötr gelişlerinin değişmesinde hiçbir işe yaramaz.
Bu cihaz gerilimi içinde kırpıyor ise varyak yardımı ile voltajı arttırarak, 300-320V ile test edip sonucu videoya kaydederek internet sitesine eklemek o kadar da zor olmasa gerek. Pik denilen anlık aşırı yüklenmeleri nasıl kırpabiliyor bunun da izahı yok.
Kısacası komik ötesi bir durum. Tasarruf cihazı aldatmacasının bir benzeri. Fakat beni asıl rahatsız eden ve bu kadar ağır yazmama sebep olan aldatmacanın trajikomik olması.Çünkü aldatılan kişiler ne yazık ki bu işin içinde olanlar.
Gerçekten fazı kontrol edecek; faz dalgalanmalarında,faz açılarındaki frekans kaymalarında,üç veya üç faz arası dengesizliklerde,yüksek veya düşük voltajlarda,anlık aşırı gerilimlerde ( pik ),topraklama yetersizliğinde,faz-nötr gelişlerindeki değişmelerde ve daha birçok şebeke kaynaklı sorunda kendi özelliğini kaybetmeden yüksek bir hassasiyetle iç tesisatı koruyacak bir cihaz arıyorsanız bu sitenin yeni ürünler kısmına, "Faz Kontrol Sistemi" alt başlıklı bir tanıtım yazısı ekledik. Bu sistemi incelemenizi öneriyoruz. Bu cihazın tüm testleri int. sitemizde var. Ayrıca sanayi tesislerinde yaptığımız sunumlarda -eğer gerek görülürse- sürekli yanımızda bulundurduğumuz test aparatlarımız ile cihazın testlerini her ortamda kolaylıkla yapabiliyoruz.
Saygılar...