Uss program örneği

Arkadaşlar 5 adet mm440 cihazını s7 200 den uss le çalıştırmam lazım bu konuda yardıcı olabilirseniz yada örnek proje çok sevinirim

Program 14 sürücülü örnek ektedir.

Uss_ınıt komutundaki inverter sayısını da 5 inverter icin 5 tane 1 i yan yana koyuyorsun yani= 11111 binary sekilde hex decimale cevirdikmi 1F yapar asagıdaki resimdede mevcut

saygılar

ekrangrntshesapmakinesi.png

Ekli dosyalar

• uss.mwp.rar
    23.8 KB · Görüntüleme: 432
merhaba arkadaslar,

hasan beyin gonderdigi mail uzerine tek motorlu bir program yazdim, motor calisiyor ama cok yavas. Sadece motora start stop komutlari gonderebiliyorum, hiz degisimi yapmiyor ve uss_ctrl de cihaz yanit vermiyor hatasi aliyorum. Programi ekte gonderiyorum, yardimci olursaniz sevinirim. Simdiden tesekkurler

Ekli dosyalar

• uss protocol.rar
    14.6 KB · Görüntüleme: 287
Sayın checheva projenizi hatalı projeyi derleyip tekrar ekte sundum.
Hata:Uss library icin library memry de vb0 il vb396 kendi icin kullanır.
ysizde proje icinde bunları kullanamazsınız ve sürücünün P1000 i 5 olmak zorunda
hata resimdede gösterildi

s7200.png

Ekli dosyalar

• uss protocol 3.rar
    14.6 KB · Görüntüleme: 301
Hasan hocam kullandıgın hesap makinası hoşuma gitti yazılım ismi veya foruma ekleme imkanınız var mı?
Kolay gelsin...

Sayın elektronikmuh o hesab makinesi Ubuntu Linux un sistem hesab makinesi windows icin cıkartılmıs sürümü varsa hemen koyacagım.

Bu USS komutunu biraz açıklar mısınız ?
Sadece micromaster kontrolünde mi kullanılıyor bu?

Evet sadece micromaster lar ve siemensin birkac inverter sürümü icin gelistirdigi RS485 arayüzle calısan USS isminde bir protokoldur.S7-200 portundan Micromaster ı istediginiz gibi kontrol eder hatta parametre bile degiştirebilirsiniz.

Sayın elektronikmuh sizin icin hesab makinesine baktım programın ismi gcalctool ama windows ortamda calısmıyor malesef size windows 7 yeni hesab makinesini tavsiye edebilirim nette vista ortamında kurulabilir diye ibareler geciyor. Gcalctool kadar iyi degil ama epey bir arayı kapatmıs
microsoft!

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,836
Kullanıcılar
452,664
Son üye
Kilowhat

Yeni konular

Geri