torex
Üye
S7-300 Analog modülüyle PT100 kullanmak istiyorum. Modül PT100 kullanımını destekliyor (..7KF02..). Analog modülü A konumuna getirdim. HwConfigden kanalı RT PT100 Std. ye ayarladım. Bağlantıları dökümanına göre yaptım. Fakat ham değer olarak -2067 okuyorum. Dereceye çevirmem için Reele çevirip 10 a bölmem gerekiyor. Çok alakasız değerler çıkıyor. Isı verdiğim zaman değer değişiyor fakat mantıklı değil çok az bir değişim var 10 derecelik değişimde -2064 e düşüyor. AI un diğer kanallarında denedim aynı değerleri verdi. PT100 ü omajını kontrol ediyorum 14,5 ohm civarında ısı verdikçe bu değerin arttığını görebiliyorum. Çevirici kullanarak denedim fakat 0-10 Volt çeviriciden bir çıkış alamadım. Başka bir Pt100 le bu çeviriciyi denedim çalıştı. Şuan tankın üzerinde bağlı olan PT100 ün direk PLC ye bağladığımda bu sorunla karşılaşıyorum. PT100 ü değiştirme imkanım yok. Çalışan bir sistem. Tank içindeki malzemenin sıcaklığını alıp dışına bağladığım rezistansları çalıştırarak set değerini yakalamaya çalışacağız. Çeviriciylede çalışmıyor. Neden olabilir? İki gündür uğraşıyorum . PT100 le çalışmış arkadaşların tecrübelerine ihtiyacım var.
Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi: