Çap Bilgisi Hesaplama Hk.

TheRisky

Katılımcı Üye
Katılım
15 Kas 2007
Mesajlar
538
Puanları
56
Konum
İstanbul Büyükçekmece
Slm. Arkadaşlar.
Hali hazırda üretimine yeni başladığımız bir makine ile ilgili yardımlarınıza ihtiyaç duydum.
Öncelikle şunu belirteyim, ileri düzeyde matematiksel bilgim yok. Öyle zannediyorum ki bu konu da ileri düzeyde matematik istiyor. Eğer bir formül yada fikir oluştura bilirsem kafamda, programlama kısmını rahat yaparım. Sadece nasıl hesaplayacağımı bilmiyorum.
Gelelim konuya...
Aşağıda resimle açıklamaya çalıştım bir nebze olsun. Resimdeki mekanizmanın aynısını makine içerisine yerleştirdik, işlem yapılacak ürünün yapısı çember şeklindedir ve makine girişine koyduğum bir mekanizma ile ürün çap ve yükseklik bilgisini 1-2mm hassasiyet ile okudum.
Konveyör üzerinden askılar vasıtası ile akacak olan bu ürünlerin içerisine, boru ile girip temizleme işlemi yapacağım. Dolayısı ile ürünü borunun merkezinde tutmam gerekiyor. Aşağıda vermiş olduğum resim ürünü boru merkezinde tutacak olan mekanizmadır. Fakat okuduğum çap bilgisine göre mekanizmayı kapatmam gerekiyor. Bunu nasıl hesaplarım? mekanizma kapandığında ortada oluşan çap bilgisini nasıl hesaplarım bir türlü bilemedim :(
Bu konuda değerli fikir ve yardımlarınızı bekliyor iyi akşamlar diliyorum.

Adsız1.png
 
Son düzenleme:
Doğru anladıysam @TheRisky levha/kütük şeklindeki malzemeyi çember haline getiren makinenin işlem sonucun önceden bilmek istiyorsun. Sert malzemeler içi boş değilse, büküldüğünde enini kaybetmez, düz hali 2 santimse aynı kalır. Bu formülüü tersine dönüştürürsen http://www.duslerkulup.com/cemberin-cevresi-nasil-bulunur.html çapa göre uzunluk tespit eder ve kesersin.
 
Sn. @by lent boiler leri bikirmisiniz? onların içini bir boru ile temizleyeceğiz boilerin alt deliğini borunun gireceği şekilde merkezde tutmak için o mekanizma.askida asili bir boru düşünün. çapi 80 mm olsun o borunun içine 50 mm başka bir boruyu alttan geçirdiğimi farz edin temizlenecek boiler çapları farkli bu çapları otomatik akuyorum fakat temizleme ünitesine geldiğinde merkezden kaçıyor ve temizleme borusu temizlenecek ürün yerine boşa gidiyor.
iş böyle olunca temizlenecek boruyu temizleme borusunun merkezinda tutmak amaciyle o mekanizmayi yaptik. o mekanizma ise başta aldığım ölçuye göre kapanmasi lazım yani o mekanizmayi resimdeki gibi çapa göre kapatmam lazim bunun için nasil bir formül kullanmam lazim. Ilgin için teşekkür ederim
 
Spirali içten mi temizleyeceksin? kusura bakma son zamanlarda ügndem yoğun kafam dağınık. Bir mil üzerine tel fırçalar yerleştir motorla döndür, merkezkaç etksiyle değişik çaplar temizlenir.
 
Son düzenleme:
Rica edirm. Ne kusuru. Biz temizleme metodunu belirledik fakat siz anlayamadınız yada ben anlatamadım galiba ne istediğimi. :)
 
Temizleyici boru hep aynımı.Yani kalın boruya yada ince boruya hep aynı borumu yıkama yapıyor.
 
Merhaba,sn.TheRisky,bu çiziminiz ve çok açık olan bu anlatımınıza rağmen konuyu 3D olarak gözümün önüne tam olarak getiremedim şu anda,diğer arkadaşların da kolayca getirdiğini hiç sanmıyorum doğrusunu isterseniz. İyi (Normal) çözünürlüklü birkaç resmi bu aparat tam boru içinde ve bu boruyu tam ortalarken çekebilme şansınız var mı acaba? Belki o zaman daha kolay bir çözüme ulaşılabilir.Kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,376
Mesajlar
917,105
Kullanıcılar
450,251
Son üye
Salih.38

Yeni konular

Geri
Üst