İDE CD ROM U MÜZİK SETİNDE KULLANMAK

ggkktt

Üye
Katılım
16 Haz 2012
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
57
İyi günler bende Tempo 300 Beko Müzik Seti var cd rom bozuk ben bu cd rom 'u söküp yerine pclerde kullandığımız İDE Kablo çıkışlı Cd-Rom kullanabilir miyim? İyi günler.
 
aslında bir yöntemi var müzik setinin aux yani dışarıdan ses almaya yarayan kısmına cdromun ses çıkış aparatını bağlarsan(ide değil birde ses için bağlantı kısmı var) cdromu güç kaynağı ile beslemen lazım tabiki biraz hantal bir yapı olur eğer müzik setinden gerekli voltajı temin edebilirsen cdromu beslemesini yaparak sadece cdrom ile işi çözebilirsin.
 
ses çıkışlı cd rom bulursan ve voltajıda temin edersen olur.
 
arkadaşlar neden böyle bir uğraş içerisine girmeye çalışıyorsunuz.yapılmak istenen şey teoride mümkün ama pratikde değil.İDE cd rom un çalışma prensibi çok farlkı.power 'ını bağlarsınız,oudio çıkışını alırsınız,ama kontrol için tuş takımını nasıl yapmayı düşünüyorsunuz.astarı yüzünden pahalıya gelmezmi? basit bir DISCMAN veya mp3 almak daha pratik bir çözüm değilmi? imkansızlık yüzünden evdeki malzemeden mucize yaratan zekaya saygı duyarım.ama olmayacak duaya da amin denmez.kalın sağlıcakla.
 
Bazı eski ide cd romlarda play tuşu ( aynı zamanda next yani sonraki şarkıya geçirir), ses düğmesi ve kulaklık girişi var. Youtube'a bakarsan pek çok kişi bu cd romlardan cd player yapıyor. Gayet yapılabilir bir olay yani. Cd romavereceğin voltaj 5 ve 12.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,412
Mesajlar
917,404
Kullanıcılar
450,321
Son üye
qvpngell

Yeni konular

Geri
Üst