150 kw lık bir brülör 150 kw lık elektrikli rezistansa eşit bir ısı yayarmı?

infiltrate

Üye
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
62
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba

Öğrenmek istediğim bir brülör 150 Kw sa, ona eşdeğer ısıtıcıyı rezistansla yapmak istesem yine 150 kw lık rezistansmı kullanmalıyım.
yani brülörlerin kapasitelerindeki kw terimi (bazen kcal yazar çarp böl çevir yaparız)
rezistansların kw (elektrik gücü) aynı şeyi ifade edermi?

Kayıpları vs ihmal ederek.


Şimdiden Teşekkürler...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Selamun Aleyküm
Rezistans kW birimi de gücü ifade etmektedir. Elektrikli ısıtmada rezistans için kayıptan bahsedilmez. Normalde elektrikteki kayıp ısıdır, rezistansta ise zaten enerji komple ısıya dönüşmekte. Ucuna uygulanan gerilime göre başka bir kayıptan bahsedilmez.

Brülör için de yazdığınız ısıtma gücü ise rezistanstaki güç gibidir. Amacınızı da yazarsanız daha iyi değerlendirmiş oluruz.
Başarılar.
 
Aleykum Selam
Ben Brülördeki ısı kaybını söylemek istemiştim, brülörde oluşan ısıtma gücü eşanjörün vb iletim metaryelinin verimliliğine de bağlı diye düşünüyorum.

Amacım brülörlü bir sistemi rezistanslı bir sisteme çevirmek için kullanacağım rezistans gücünü hesaplamak.
150 kw lık bir brülör varsa 150 kw lık bir rezistans yeterlimidir? Fazlamıdır?
Brülörlerdeki Kw ile Rezistanstaki Kw aynı şeyimi ifade eder bunu öğrenmek istedim
Cevabınız için Teşekkürler...
 
selam kardeş
motordaki kw ile ısıtıcı kw olarak aynı. ama x kw brülör motor gücünde ısıtıcı düşünürsen yanlış olur. onun için ısıtacağın alan veya ortam ve ısının kaçdereçede olamsı istendiği ve nekadar bir zaman da olacağı ve brülörün nekadar bir hava akışıda ünemli
 
Sayın İnfiltrate

Bahsettiğiniz gibi brülör sisteminizde kayıp olur. Tabi sistemin tüm detayları bilinmeli konuşmadan önce. Bu tip bir sistemde kaybı anlamak için aletin ısıttığı suyun dışına bulunduğu ortama ne kadar ısı kaybettiğini düşünmek gerekir. O kaybolan ısı kadar şu anda kayıp vardır.
Elektrikle aynı miktar ısı vermek için sistemin bahsettiğimiz gibi; gücü kadar elektrik harcamak gerek. Yalnız rezistansta değişik bir durum var. Brülörünüz nasıldır bilmiyorum ama yanan gazlar eşanjörden direk sıvıya deymektedir(eşanjör metalinden). Rezistansta ise sizin rezistansı brülöre yerleştirme biçiminize göre yine eşanjörün iç kısmında rezistansla birlikte kalan hava ve ışıma yoluyla ısı geçişi olacaktır. Bu durumda ısı transferi bir önceki duruma göre çok yavaş olur ve ısıyı brülör ortamına daha fazla kaybedersiniz. Rezistanstan brülöre ısı transferini arttımak için uygun bir sıvı eklenebilir ama ne kadar yeterli olur ısı transferi için bilmiyorum.

Esasen elektrik enerjisini ısıl ihtiyaç kadar verdiğinizde bu enerji sisteme dahil olmuş olur. Yalnız rezistans ortamında iyi ısı transferi olmaması nedeniyle rezistansın aşırı ısınıp erimesine neden olabilir. Tabi brülör ısıtılmak istenen yerdeyse her tip kayıp zaten sisteme olduğundan esasen bunlar kayıp sayılmaz.

Bunların yanında elektrik gibi belki en temiz enerjiyi direk ısıtılan yererde kullanabilirsiniz. Tavanlara takılabilen ısıtıcılar işinizi görebilir. Toptan fiyatları camıyla beraber 1TL ve siz 150kW gibi yüksek enerjiden bahsetmektesiniz bir miktar almanız gerekecektir.
Brülörün bağlı olduğu sistemi kullanmak isterseniz ısıtma suyuna küçük bir kazan uyarlayıp, suyu direk içinden ısıtan ısıtıcılar koyabilirsiniz. Bu durumda suya direk temas olduğudan ısıtıcının fazla ısınma sıkıntısı da olmaz hem de kayıp miimum olur çünkü ısıtıcı suyun içinde. Ve de brülöre paralel kurduğunuz bu sistemle hem brülör hem de elektrik kullanıma hazır olur.
Eğer bu toplu bir ortamın sıcak suyu içinse şunu iletelim ki 150kW brülör olması bu güce mecburiyetten değildir. Siz ihtiyacınızı hesaplayarak da sistemi tasarlayabilirsiniz. Q = m * C * [delta]T
Başarılar dileriz.
 
arkadaşlar biraz taş atıp kuş çıkarıyorlar burası internet ortamı biraz araştırıp detay vererek soru sorarlarsa iyi olur brülörün hangi yakıtlı olduğunu yazmamış brülör zaten üzerinde yazan normal atmosfer basıncında verdiği değerdir yani sokakta hiç karşı basınç olmadan vereceği değerdir karşı basınca bağlı olarak verdiği değer düşer her firma basınca bağlı olarak değişendeğerler için eğrileri verir eğer sıvı yakıtlı ise brülöründe kaç galon meme var ona bak brülörler genelde 18 bar yakıt basıncında çalışır bir galon 18 barda 6.4 litre verir buradanda yakıtın kcal ine bakıp kazan verimi olarak %92 deselerde % 85 al kaç kw ihtiyacın olduğunu bul

detaylı bilgi için
www.soğutmagazları.com
www.alsersogutma.com
[email protected]
[email protected]
 
sn infiltrate ilginç bir konu açmışsınız, diğer arkadaşların yazdıklarınıda ilgiyle okudum.

Olmaz diye bir şey yok, herşey mümkün, ancak elektrik dogal gaza göre çok çok pahalı. Kayıpları fazla olan doglal gazlı ısıtma sistemi, % 100 verimli elektrikli ısıtma sisteminden kat ve kat daha ekonomiktir (%100 verim en iyi mühendişlik tasarımında bile mümkün değil).
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,250
Mesajlar
916,204
Kullanıcılar
450,065
Son üye
4r4wn

Yeni konular

Geri
Üst