220 v panjur motoru hakkında

yme17

Üye
Katılım
2 Eyl 2020
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
36
Herkese merhaba bir yakınımın evinde 220 v motorlu kepenk var kontrol butonları ıcerıde oldugu için sadece evde bulundugunda panjuru kapatabılıyor evden cıkınca kapı acık kalıyor malesef uzaktan kumanda ile dişarıdan da mudahale etmek istiyoruz. Kontrol kartlarına baktım baya pahalı ürünler, avizeden sökülme atıl vaziyette duran 4 kanallı bi modul var ben bu modulu motor kontrol için kullanabilirmiyim bugun biraz ugraştım ama başarılı olamadım bana mantıken olur gibi geliyor ama ya yanılıyorum yada baglantı da bir hata yapıyorum Yardımcı olabilir misiniz? Butonların altına 3 kablo geliyor bır dugme asağı bir düğme yukarı kaldırıyor.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20231220_183739.jpg
    IMG_20231220_183739.jpg
    140.3 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_20231220_183845.jpg
    IMG_20231220_183845.jpg
    46.2 KB · Görüntüleme: 8
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kumanda kartındakred kırmızı) rengi, pancur anahtarındakı ortak uca, blue) rengide pancur anahtarındakı diğer çıkışa( mavi) rengi, pancur anahtarındakı cıkısların birine, yellow (sarı) rengide, pancur anahtarındaki diğer çıkışa bagla
Brown (kahve) black (sıyah ) girişlerede, 220 volt ver.

Pancur/kepenki, kendı anahtarı ıle, ortaya al.Kumandandan ac veya kapama gibi kontak verdır. .Anahtarla ters yönde gidiyorsa, mavi veya sarı ucları yer değiştir.
 
Cevap için çok çok teşekkür ederim en kısa zamanda deneyıp sonucu paylasacağım
 
..o kumanda ile kepengi kapatınca butona bir defa daha basmak gerekecek.. dışarıdan kepengi göremiyorsanız sakıncalı olur. Kullanışlı da olmaz. Kepenk kumandası lazım..
 
..o kumanda ile kepengi kapatınca butona bir defa daha basmak gerekecek.. dışarıdan kepengi göremiyorsanız sakıncalı olur. Kullanışlı da olmaz. Kepenk kumandası lazım..
Kepenk bahçe katında görmeden müdahale yapılmayacak aslında, elimizde var diye deneyeyim demiştim kullanışlı olmazsa becermezse kumanda modülü alırlar. limit siviçleri kendim ayarladım şuan düzgün açıp kapanıyor bide kumanda olursa çok kullanışlı olacak
 
Montajı yaptım yardımlarınız için teşekkür ederim şuan sıkıntısız çalısıyor notr kumanda paneline gelmiyor muş onda becerememişim sistemi takip ettim soyledıgınız gibi yaptım çalışıyor. 2 handikap var hem aşagı hem yukarı aynı anda komut verilebiliyor ve motor sapıtıyor haliyle, diğeri ise komut verip panjur kapanıp limit switch kapattıktan sonra off duğmesine basma gerekiyor. Gerekli uyarıları yaptım şimdilik kullanıyorlar ilginiz teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst