2x2000 kVA Trafo Baglantisi Hk.

Anlamadim hocam, biraz daha detay verebilir misiniz?

Kumanda,kontrol devre beslemesi.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bir de orta gerilimde fider korumasi yapacaksam, koruma rolesini tam olarak hangi hucreye yerlestirmem gerekir? Giris-cikis hucresine mi, olcu hucresine mi? Ref615 veya 7SJ82 rolesi kullanmayi dusunuyouruz.
 
Son düzenleme:
trafo yedekli çalışacaksa standart herbirine aşırı akım ve toprak koruma yapılmalı. girişlerine. paralel çalışcaksada yine aşırı akım ve toprak röleyle girişlerini korusanız olur. trafodan birinin içinde bir arıza oluştuğunda o trafo devre dışı kalır. trafo arızası durumunda jeneratörlerinizde varsa öbür trafoda devre dışı kalır. çünkü ADP barası jeneratör tarafından beslenmektedir. kuplaj bara bana göre gereksiz. siz ADP den yük atarakta geçici olarak tek trafodan da arıza hallerinde sistemi besleyebilirsiniz. önemsiz yüklerinizi devreden çıkarırsınız. trafo arızası da çok sık yaşanan bir hadise değildir. trafo yedekliyse hiç bir sorun yok zaten. yani iki trafonun paralel çalışması hiç karşılaşmadığım bir durum. genelde trafolar ayrı ayrı birimleri besler. bunların ADP lerindeki kuplaj şalterleri ana şebekeden elektrik kesildiğinde kapanır. böylece tüm tesisat senkron jeneratör gruplarıyla beslenir çoğu sistemde.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,244
Mesajlar
916,134
Kullanıcılar
450,051
Son üye
Rezly

Yeni konular

Geri
Üst