380kV - 154kV Transpozisyon Direkleri Fotoğrafları

kesit ve güçle alakalı bişey bu. enerji taşınırken gücün sabit olarak taşınması isteniyor. kısaca tarif etmek istiyorum :) P=UxI güç sabit ise gerilim ne kadar yüksek olursa akım o kadar düşük olur akım ne kadar düşük olursa iletken kesiti o kadar ince olur iletken kesiti ne kadar ince olursa direkler o kadar ideal boyutta ve ağırlıkta olur sonuç : maliyet düşer ve sağlıklı biçimde enerji taşınır. :)
saygılarımla

Ancak bu kadar güzel anlatılabilir.:rolleyes:
 
bu direklerdeki akım hakkında bilgisi olan arkadas varsa ve paylaşırsa sevinirim:)
birde 31.5kvluk direklerde ne kadar akım gecmekte?:)
uzak mesafelere yüksek voltajda gonderilme sebebi akımın hızını artırmak ve kaybı azaltmak diye biliorum bunlar dısında bi sebebi varmı acaba?

bugün öğrendim kullanıncı ne kadar cekerse hattan o kadar akım gecermiş:)
gerilim değerleri her daim sabitmiş:)
Arkadaşım 380 kv.154 kv ve 34.5 kv. şalt sahasına kumanda eden Seyitömer Şalt Kumanda da görevliyim.Seyitömer-Afyon 2 enerji nakil hattı (ENH) 380 KV. hattır.Zaman içerisinde sistemin yük durumuna göre 1000 megawat yük akışı olduğunu bilirim.Bu bizim için çok riskli bir durumdur,çünkü hatta neydana gelecek bir arıza sonucu açma olursa bölge de ve sistemde kısmi sistem oturmasına sebeb olur.Böyle durumlarda Yüktevzi Merkezini ikaz eder ve yükün mümkünse paylaştırılmasını dağıtılmasını isteriz.Akımın hızını artırmak demeyelimde akımı düşürmek diyelim Yüksek Gerilimin amacınıda bir arkadaşımız zaten çok güzel açıklamış.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,312
Mesajlar
916,610
Kullanıcılar
450,148
Son üye
AİŞTAR

Yeni konular

Geri
Üst