Trifaze motorun dengesiz faz akımları

Katılım
5 May 2024
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
27
Merhaba 3 fazlı motorun tüm fazları 15 amper çekmesi gerekirken 40 35 23 akım çekiyor.Derin kuyu dalgıç motoru aşağıda neler oldu bilmiyoruz sizce motor yanmış olabilir mi
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
1, Motorunuz, 7.5 kw/10 hp.
2. Su cekıyormu..
3. Ölçümöün dogru ise, motor koruma termiği, şalteri her ne varsa çokdan açması gerek. Ölçümü neyle yapıyorsunuz.
4. Su cekmiyorsai rotor kılıtlendi, ama termık koruman acmıyor/açamıyor.
 
Su çekmiyor 3-4 saniye içinde açma yapıyor o sırada ölçüm yapıldı ama asıl konumuz bunlar değil zaten
 
Besleme kablondada bı sorun olabilir. Bundan dolayıda koruma elemanların termik şalter vs açmış olabilir. Yani dalgıçta arıza olmama ihtimali de var. Giriş bağlantılarında gevşeklik olabilir. Besleme hattında kaçak olabilir. Yani koruma elemanları sadece çıkışa göre değil girişteki sorunlara görede açabilir. Yani biraz daha açık yazayımki tam anlaşılsın. Koruma elemanları yüke göre açma yapabileceği gibi kaynak tarafındaki sorunlardan da açma yapabilir. İzolasyon megeriyle besleme kablosunu her iki taraftan çözüp kablo izolasyon testi yapın. Faz faz ve faz toprak kaçağı varmı yokmu diye.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,399
Mesajlar
917,265
Kullanıcılar
450,290
Son üye
Lowery

Yeni konular

Geri
Üst